Cultura

Seri culturale la Buşteni

Localnicii sau turiştii iubitori de artă s-au obişnuit, deja, ca la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni să aibă parte de expoziţii sau concerte de muzică clasică în fiecare weekend. Sâmbătă, în holul central, a avut vernisajul o expoziţie mai rar întâlnită, şi anume una de „fotografie industrială”. Alexander Bold, un fotograf profesionist din Germania, le-a dat prilejul celor prezenţi să vadă şi să înţeleagă din tainele acestui gen de artă.
În lucrările sale, artistul a surprins o serie de aspecte ale realităţii, ale naturii modificate de om. Intenţia lui este să scoată în evidenţă valenţele artistice ale acestei intervenţii (în special ale industrializării), care răzbat dincolo de dimensiunile sale practice, lucrările acestuia având o tentă suprarealistă. Centrul Cultural va găzdui această expoziţie până în luna iulie inclusiv.
Al doilea eveniment, înscris în cadrul Stagiunii Muzicale 2012 de la Buşteni, a fost recitalul de pian la patru mâini, al Ansamblului „Duo Remember Enescu”, constituit de pianiştii Corina Răducan şi Eugen Dumitrescu, aflat pentru a patra oară pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”. În repertoriu au fost lucrări de G. Faure, Fr. Liszt, M. Ravel şi George Enescu.
Programul viitor
Sâmbăta viitoare, la Buşteni va avea loc un recital de pian, flaut şi chitară clasică dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, care va fi susţinut de copii de la Centrul Cultural-educativ de pe lângă Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – „Vatra Luminoasă” din Bucureşti, centru cultural-educativ aflat sub patronaj UNESCO. În cadrul recitalului, vor fi abordate pagini celebre din muzica clasică şi romantic universal. Recitalul va avea loc la ora 12.00.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co