Actualitate

Se consolidează Malul Spitalului

zid-de-sprijinÎn Sinaia au început lucrările de consolidare a zidului de sprijin de pe strada Malul Spitalului. În ultima perioadă, acesta se degradase şi începuse să o ia la vale. Exista pericolul să se prăbuşească lângă Drumul Naţional nr. 1. Problemele au apărut deoarece zidul este foarte vechi şi, cu timpul, a fost afectat de apele care au curs de pe versanţi. „E o stradă foarte importantă şi, din păcate, zidul de sprijin este extrem de vechi. Anii trecuţi am reparat o parte din el, dar anul acesta deja s-a distrus în totalitate strada şi a trebuit să intervenim de urgenţă, pentru că, altfel, ar fi fost imposibil de mers în cartierul Izvor din această parte. Şi ambulanţele ar fi trebuit să ocolească această zonă pentru a ajunge la Spital. În regim de urgenţă, am hotărât să reabilităm strada. Refacem zidul şi vom lucra şi la trotuar, deoarece era vechi, iar bordurile mici. Foarte mulţi sinăieni folosesc această cale de acces, atât pietoni, cât şi şoferi”, a precizat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia. Sinăienii care locuiesc în cartierele Izvor şi Platou se bucură că, în sfârşit, se reabilitează zidul. Spun că trebuia să se intervină mai de mult, pentru că malul putea pica în orice clipă. Lucrările au creat şi nemulţumiri printre cetăţeni. Mulţi sunt supăraţi că microbuzele nu mai pot urca, deocamdată, pe acea stradă şi trebuie să meargă pe jos până în staţie.
„Se putea prăbuşi strada. Nu înţeleg de ce nu au făcut aceste lucrări de anii trecuţi, când a început să cedeze. Anul trecut s-a lucrat superficial şi acum iată că sunt nevoiţi să îl refacă, deoarece e pericol. În sfârşit, se consolidează.”
„Ne-am supărat, deoarece nu lasă maşinile să treacă prin pe acea stradă şi suntem nevoiţi să coborâm în DN1 pentru a lua maxi-taxi. Sper să termine repede lucrările. Era tare periculoasă zona. De 20 de ani, zidul tot dădea semne că va pica şi bine că au intervenit să îl repare.”
„Putea să fie refăcut de mult timp acest zid. Zona era periculoasă şi se putea surpa zidul cu tot cu maşini. Cred că trebuia mai de mult timp să se lucreze aici.”
„Era mare pericol aici, pentru că se putea dărâma zidul. Pământul a alunecat şi s-a crăpat trotuarul, iar riscul era destul de mare. Mă bucur că au luat măsuri şi e bine că se realizează şi un alt trotuar, pentru că celălalt era foarte mic”
Lucrările se vor finaliza în maxim o săptămâna, asta dacă vremea va fi bună. Probleme la zidurile de sprijin sunt în mai multe zone din Sinaia, însă, recent, toate au început să fie reabilitate.
Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co