Actualitate

Se caută bani pentru noul centru

Primăria Câmpina caută soluţii pentru schimbarea la faţă a zonei centrale a oraşului.

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu a prezentat într-o conferinţă de presă, trecerea la a doua etapă a concursului de creaţie pentru modernizarea Câmpinei, având la bază construirea unui pasaj subteran, între strada Toma Ionescu şi Spitalul Municipal.
Printre alţii, au participat şi consilierii locali, Tudor Gheorhe şi Enache Dragomir. „Personal, nu mă pot opune dezvoltării acestui oraş. Însă, priorităţile Câmpinei, parcă erau altele. Consider că cea mai grea problemă acum şi în viitorii ani pentru Câmpina, va fi traficul şi condiţiile de realizare a unor parcări supra sau subterane, intersecţii denivelate. Poate acesta era subiectul, părerea mea, numărul unu, în municipiul Câmpina”, a spus consilierul Tudor Gheorghe.
„Pentru un asemenea proiect îţi trebuie curaj, trebuie gândit dacă avem banii necesari să-l punem şi în practică. El este necesar Câmpinei, poate să fie ceva frumos, dar tot un asemenea curaj trebuie să existe şi pentru a rezolva problema căii ferate, care, într-adevăr, rupe circulaţia în oraş, în zonele limitrofe.
Sper că, cheltuiala pentru acest concurs nu a fost foarte mare pentru bugetul nostru, dar a fost suficientă ca să nu rămână în van şi sper că acest lucru va fi odată, posibil”, a completat şi consilierul Enache Dragomir.

Cu gândul la bani
Mai optimist, primarul Horia Tiseanu a precizat:
„Proiectul nostru, cu siguranţă, nu are finanţare în acest moment, dar gândurile noastre sunt către fondurile europene. Nu vor fi bani acum, vor fi probabil în 2013, când vine a doua tranşă de finanţare”.
Dincolo de promovarea proiectului în mass-media, cetăţenii Câmpinei vor primii pliante în cutiile poştale, pe care le vor distribui poliţiştii comunitari, vor citi afişele prezente în oraş şi vor putea vota proiectul preferat până pe 31 ianuarie, în holul Casei Tineretului, unde sunt expuse 6 dintre cele 40 de proiecte, care au întrunit pretenţiile unui juriu de specialitate. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co