Invatamant

Şcoala de vară „You can 2”

Un grup de elevi ai Şcolii „Al.I.Cuza” din Câmpina a încheiat, sâmbăta trecută, cea de-a doua etapă a şcolii de vară organizată de asociaţia părinţilor în parteneriat cu instituţia şi cu sprijinul Primăriei Câmpina şi al Consiliului Local.

Pe parcursul săptămânii trecute, un grup de 40 elevi de la toate clasele au participat la diferite activităţi din acest proiect, care au avut ca scop crearea unui mediu atractiv de petrecere a timpului liber, printr-un program de educaţie non-formală.
„Acest proiect se bazează pe voluntariat… Toţi adulţii care participă sunt cadre didactice ale şcolii, părinţi ai elevilor, foşti părinţi sau chiar voluntari care nu au nicio legătură nici cu şcoala, nici cu asoţiaţia de părinţi, ci pur şi simplu vrem să arătăm că se pot face lucruri bune şi frumoase fără a cere nimic în schimb.
Iar copiii sunt foarte interesaţi
de activităţile desfăşurate”, a
declarat managerul proiectului, Monica Bărbieru.
După ce zilele trecute copiii, îndrumaţi de voluntari, au participat la ateliere de pictură, au vizitat muzee şi instituţii, au socializat la foc de tabără sau au făcut exerciţii sportive, sâmbătă a venit rândul unei scurte drumeţii.
În preajma lacului Paltinu, elevii au învăţat noţiuni de orientare, pentru ca apoi să fie responsabilizaţi într-o scurtă activitate cu rol educativ, de colectare a deşeurilor.
„Ne-a explicat domnul profesor ceva şi după ce ecologizăm zona, ne jucăm”, a spus unul dintre copiii prezenţi la acţiune.
„Mie cel mai mult mi-a plăcut pictura, activitate pe care am făcut-o la noi în clasă”, a spus o elevă care a avut câte ceva de învăţat chiar şi în vacanţă.

Susţinere
Proiectul a fost derulat pe parcursul a două luni, având o valoare de 2.700 de lei, din care 700 a fost contribuţia asociaţiei de părinţi, iar restul au venit din partea autorităţilor locale.
“În acest proiect, care se finalizează, ne-a fost partener şi Fundaţia Dinu, unde au avut copiii educaţie sanitară. Aşa vrea să le mulţumesc tuturor celor care au fost implicaţi, inclusive voluntarilor”, a declarat coordonatorul proiectului, Carmen Goran.
Motivarea copiilor de a învăţa şi prin alte mijloace, în afara şcolii,
va continua cu siguranţă şi în viitor, Asociaţia de Părinţi a Şcolii „Al. I. Cuza”, fiind foarte activă şi animată de idei noi. Madalin FOCSA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co