Invatamant

Bacalaureat – Pregătiri pentru sesiunea a doua

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul mai au o şansă în sesiunea a doua.

Special pentru aceste exemene, au fost luate mai multe măsuri astfel încât elevii să se prezinte mai bine pregătiţi. Aşa că în fiecare zi aceştia vor putea să facă în şcoli pregătiri suplimentare, plus că vor putea rezolva subiecte de Bacalaureat pe care le găsesc pe internet.
”Modelele de subiecte sunt postate şi pe site-ul Inspectoratului Judeţan Prahova, adică www.isj.ph.edu.ro, şi aici pot fi consultate subiectele de la română, matematică şi biologie”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Prahova, Horia Toma.

Ajutor suplimentar
Mai mult, reprezentaţii Inspectoratului Judeţean au pregătit pentru a funcţiona, începând din această săptămână, două centre de informare unde elevii pot studia subiectele de Bacalureat.
”Doritorii pot accesa, ajutaţi de o persoană de la Inspectorat, în cazul în care este nevoie, site-urile care au subiectele postate pentru examenul de Bacalaureat. Programul de funcţionare al centrului de informare este zilnic între orele 9/14 la sala 12 a Inspectoratului Judeţean Şcolar”, a declarat inspectorul şcolar general, Horia Toma.
Bacalaureatul începe pe 20 august, cu proba de  evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Rezultatele finale vor fi afişate  pe 5 septembrie.
La sesiunea a doua s-au înscris 3.134 de elevi, care vor da examenul în zece centre de examinare. Dintre acesta, două vor fi în Câmpina, iar restul vor fi în Ploieşti. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co