Şcoală de închiriat
În anul 2000, şcoala nr. 6 a fost cuprinsă în Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini Câmpina, care are autorizaţie de funcţionare. Copiii au învăţat în clădirea şcolii nr. 6, de pe strada Ciceu, până la încheierea anului şcolar 2009-2010. Anul următor, rămânând prea puţine clase, mai precis două, au fost aduse în clădirea Grupul Şcolar Industrial Construcţii de Maşini, de pe strada Constantin Stere, directorul Tatiana Badea apelând la această soluţie, considerând că se vor economisii bani, evitându-se cheltuielile cu utilităţile. În momentul de faţă, actuala clădire a fostei şcoli nr.6 se află în conservare.
„Spaţiile de învăţământ sunt date în administrare de către Consiliul Local şi primăria Câmpina, directorilor de unităţi şcolare. Spaţiul este foarte bine întreţinut, este curat, are sistem de alarmă, pregătit pentru începerea cursurilor. În momentul când vom avea mai mulţi elevi, copiii vor putea să înveţe în această clădire, a fostei şcoli nr.6, pentru clasele I-IV. În cazul când nu vor fi destui copii, vom încerca găsirea unor soluţii, care să ne aducă nişte venituri. Asta poate însemna închirierea clădirii tot către o unitate de învăţământ, pentru că nu se puteau schimba destinaţia spaţiului” a declarat Tatiana Badea, directorul Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini. Totuşi, în ciuda unei bune conservări la interior, aspectul clădirii pe dinafară lasă mult de dorit, mai ales gardul rupt şi mizeria din curte.
Situată în cartierul mărginaş Turnătorie, curtea şcolii este invadată noaptea de diverse persoane certate cu bunul simţ şi cu legea. Unii dintre aceştia au folosit porţiuni din gardul şcolii pentru a-l vinde la fier vechi. Din păcate, bugetul Grupului Şcolar nu-i permite directorului Tatiana Badea să angajeze un paznic, trebuind să se bazeze doar pe sistemul de alarmă.
Într-o aripă a clădirii vechii şcoli, mai funcţionează totuşi, grădiniţa nr.6, cu 50 de copii, în două grupe, având condiţii deosebite pentru cei mici. Dar, la fel ca şi directorul Tatiana Badea, şi educatoarea Steluţa Mincu se plânge de intervenţiile nocturne ale unor intruşi pe spaţiul de joacă al copiilor, care încearcă să strice accesoriile aflate în curte. Poate că într-o zi, vor fi destui copii care să alerge din nou pe culoarele şcolii nr.6 şi chiotele lor să umple zidurile unei clădiri ce acum riscă în timp, să se deterioreze cu sistem de alarmă, cu tot. Carmen NEGREU