Actualitate

Schimbare – Program nou de vizite la spital

Dacă până acum, pacienţii internaţi în spitalele publice puteau fi vizitaţi doar într-un interval de două ore, în urma unui ordin emis recent de Ministerul Sănătăţii bolnavii pot beneficia de prezenţa aparţinătorilor mai mult timp.

Noul program este de luni până vineri, între orele 15.00 şi 20.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 şi 20.00. Acesta a fost afişat şi în Spitalul Municipal Câmpina, având în vedere că face parte din cele 33 de unităţi spitaliceşti acreditate. „Este un lucru îmbucurător, pentru că nu mai este acea aglomeraţie după ora 14.00. Oamenii de acum ştiu cum pot veni la vizită”, a declarat directorul medical al Spitalului Municipal din Câmpina, dr. Elena Dumitrescu.
Din păcate, pentru anumite secţii acest program nu va fi valabil, fiind impuse anumite restricţii. „Să nu credeţi că  nu sunt şi restricţionări. Noi acum dezbatem acest nou ordin, în sensul că la secţii cum ar fi ATI, Neonatologia şi Pediatrie-copii mici, trebuie să facem o procedură internă, pentru că nu putem intra când vrem şi cum vrem, ţinând cont de riscul acestor secţii”, a spus directorul medical Elena Dumitrescu.

De respectat…
Şi în cazul pacienţilor din celelalte secţii, programul va funcţiona după anumite reguli. „La ceilalţi pacienţi, dacă sunt mai mulţi aparţinători, durata vizitei nu poate să depăşească 60 de minute, numărul aparţinătorilor nu poate fi mai mare de trei persoane şi pot fi vizitaţi concomitent doi pacienţi”, a explicat dr. Elena Dumitrescu.
Prin actul normativ emis de Ministerul Sănătăţii este interzisă perceperea de taxe la intrarea în spital în vederea vizitării pacienţilor, astfel încât de acum înainte aparţinătorii nu vor mai întâmpina problema şpăgii date portarului pentru a-i putea vedea pe cei dragi. Elena TOMA

(FOTO ARHIVA)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co