Turism

Schi şi plajă la munte

Primăvara şi-a intrat în drepturi la munte, iar temperaturile ridicate i-au atras pe turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei. Vremea este ideală pentru schi, dar şi pentru plajă, aşa că mulţi au îmbinat cele două pasiuni şi s-au bronzat între două coborâri pe pârtie.

Chiar dacă temperaturile sunt ridicate la prânz, noaptea acestea scad, iar stratul de zăpadă rămâne bun pentru sporturile de iarnă. Instructorii de schi sunt de părere că sezonul va mai continua şi pe pârtiile de la baza muntelui.
„Condiţiile pe pârtie sunt extraordinare, având în vedere că noaptea temperaturile sunt sub 0 grade şi îngheaţă, până a doua zi în jurul prânzului se poate schia în condiţii foarte bune, dacă ţinem cont şi de perioada în care ne aflăm.
La temperaturile care sunt după ora prânzului se poate schia şi face plajă în acelaşi timp, iar cei mai curajoşi pot încerca chiar să se dea pe schiuri în costum de baie.
Zăpada naturală căzută din belşug şi stratul gros de zăpadă artificială fac pârtiile practicabile până în luna aprilie. Împătimiţii vor putea să schieze chiar şi de Paşte, dacă îşi doresc”, a spus instructorul de schi Matei Sebastian.
Chiar dacă zăpada se va topi pe pârtiile de la baza muntelui, iubitorii schiului vor putea schia în continuare pe pârtiile de altitudine din Sinaia, de la Cota 2000. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co