Social

Săraca primărie bogată

Situaţie mai mult decât hilară în comuna prahoveană Blejoi. Deşi este una dintre cele mai bogate primării din judeţ,  bugetarii riscă să rămână fără banii de salarii începând cu luna iulie a acestui an.

Prevederea bugetară pentru salariile bugetarilor pentru anul 2011, în cazul localităţii Blejoi, este de 2.433 de mii de lei. Această situaţie vine ca urmare a ordinului comun al  Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Administraţiei şi Internelor, care prevede ca la nivel naţional să se eficientizeze segmentul de acordare a salariilor pentru bugetari. Cu alte cuvinte, anul acesta nu se mai admit sporuri sau prime. “În acest context, banii nu ne ajung decât pentru câteva luni şi dacă cifrele nu vor fi modificate de la Bucureşti, nu ne rămâne decât să închidem porţile”, a declarat primarul localităţii Blejoi, Adrian Dumitru.
Informat despre problemele financiare respective, prefectul judeţului a spus că situţia neplăcută s-a produs din cauza unei erori de date şi că cifrele pentru salarii au ajuns pe masa Ministerului Finanțelor cu mari diferenţe faţă de necesar. Conform declaraţiilor acestuia vina ar aparţine a angajaţiilor Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. „De la bun început datele transmise din Prahova au ajuns eronat la Ministerul Finanţelor. Spre exemplu, cei de la Consiliul Județean Prahova nu au raportat cheltuielile salariale de la două spitale pe care le are în subordine instituția şi deci bugetul nu are cum să fie cel real şi necesar”, ne-a explicat prefectul Adrian Dobre.

O altă opinie
Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, se apără şi spune că problema nu a pornit de aici, ci de la faptul că “foarte multe primării din judeţ nu au transmis datele corecte. Dacă bagi gunoi în calculator, normal că gunoi iese”. Prefectura Prahova a făcut deja, demersuri către cele două ministere și se aşteaptă ca după primul semestru al anului, situaţia să fie echilibrată. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co