Actualitate

Salvatori în exerciţiu

pompieriCisterne în șanț, incendiu declanșat de substanțe periculoase, persoane moarte în urma unui accident de circulație, autoturisme răsturnate și multe echipaje de salvare – acesta a fost scenariul unui exercițiu efectuat, săptămâna trecută, de forțele locale de intervenție în caz de situații de urgență, lângă Rafinăria Petrobrazi.

“Intervenția a fost extraordinar de dificilă, șase victime, toate în stare gravă, toate încarcerate, pentru fiecare s-a practicat descarcerarea și extracția și au fost transportate de urgență la autosanitară. A fost dificil din cauza incendiului asociat, din cauza gravității victimelor și din cauza numărului lor”, a declarat dr. Veronica Radu, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova. Cât despre pompieri, și ei abia au reușit să stingă incendiul. “Am avut un accident rutier în care sunt implicate substanțe periculoase, respectiv două cisterne și două autovehicule mici și un microbuz. Au fost identificate șase victime, s-au solicitat forțe de intervenție din cadrul detaşamentelor nr 1 și nr 2 Ploiești, serviciile medicale de urgență, reanimare, descarcerare și ambulanțe. Am intervenit, am salvat cele șase victime…”, a spus căpitanul Mihai Divoiu, din cadrul ISU Prahova.

Ore bune de lucru
Exercițiul s-a desfășurat între orele 6.00 și 11.30 și a urmărit stabilirea posibilităţilor reale de asigurare  logistică a acţiunilor de intervenţie, în situaţia desfăşurării acestora pe o durată mare de timp, respectiv peste patru ore.
“Aplicația în sine și-a propus mai multe ipoteze de intervenție, simulăm intervenția propriu-zisă la o rampă de descărcare etanol, unde sunt identificate substanțe periculoase cu influență negativă în afara amplasamentului, totodată, evacuarea persoanelor implicate sau surprinse de acest eveniment, un accident de circulație și amenajarea unei tabere de asigurarea logistică și de triere a victimelor”, a explicat comandantul ISU Prahova, colonelul Ioan Popescu.
Pompierii spun că acest scenariu este posibil să devină realitate oricând. S-a mai întâmplat ca în zona rafinăriilor să se producă astfel de incidente, chiar dacă par nerealiste.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co