Actualitate

Salvaţi-o pe Andreea!

andreeaAre 8 ani şi tumoră cerebrală!
O cheamă Andreea Dumitran, locuieşte în Câmpina şi are doar 8 ani. Te priveşte cu ochi de căprioară speriată, cu privire adâncă şi tristă. Nu ştie, nu înţelege ce se întâmplă cu ea şi de ce se mută dintr-un spital în altul, când, de fapt, ea ar vrea să fie acasă, în micul ei univers, mergând la şcoală, ca şi până acum.
Necazul s-a abătut asupra familiei Gabriel şi Daniela Dumitran dintr-o dată. Pe la începutul lunii noiembrie, fiicei lor Andreea i s-a făcut rău la şcoală. Arăta slăbită, obosită, vărsa. Părinţii, speriaţi, au dus-o la spital. A fost internată şi diagnosticată cu infecţie urinară. A fost ţinută opt zile în Spitalul Municipal Câmpina, după care i s-a dat drumul acasă, fiind considerată vindecată.
Nu a fost aşa. Andreea se simţea rău în continuare. Părinţii au apelat la o rudă, care i-a ajutat să ajungă la spitalul „Marie Curie” din Bucureşti. Andreea a fost supusă unor investigaţii ample, inclusiv RMN cerebral. După trei zile, au primit cruntul diagnostic: tumoră bulbo-protuberenţială infiltrativă. În urma acestui diagnostic, a fost trimisă la Institutul Oncologic Fundeni. Tumora este inoperabilă!
Părinţii Andreei au simţit cum cade cerul pe ei. Şi-au dorit acest copil, cu toată fiinţa lor, aducându-l pe lume cu multe sacrificii. Andreea este viaţa lor, este tot ce au mai sfânt pe lume. Nu le vine să creadă că ar putea s-o piardă! Mintea lor nu poate accepta asemenea cruzime a vieţii!
Doar 30 000 de euro
pentru o viaţă!
Şi totuşi! Speranţa ca micuţa Andreea să supravieţuiască, să poată fi vindecată, există!
Aşa cum li s-a spus părinţilor Andreei de către medicul neurochirurg Sergiu Stoica, sunt doar câteva locuri în lume, unde există posibilitatea aplicării unui tratament cu bombardare de protoni asupra tumorii: Israel, Elveţia şi Rusia. Medicul le-a sugerat să meargă la Moscova, existând o bună colaborare între doctorii ruşi şi cei români. Li s-a recomandat şi o clinică din Germania, la Hanovra, care ar putea fi preferată, fiind mai aproape, reducându-se costurile transportului. Dar, tratamentul costă 30 000 de euro şi trebuie început cât mai repede, tumora dezvoltându-se în continuare. Familia Dumitran nu dispune de această sumă de bani, având venituri modeste. Sunt ajutaţi de către rude, care au pornit o campanie de strângere a sumei respective, apelând la înţelegerea prietenilor, cunoştinţelor sau a celor ce înţeleg drama acestor oameni şi îşi permit să-i ajute cu banii care, practic, înseamnă VIAŢA Andreei.
Un dram de speranţă a început să le încolţească în suflet, când au văzut că, într-un timp relativ scurt, au început să se adune banii ce le-ar putea salva viaţa fiicei lor. Într-adevăr, oameni pe care familia Dumitran nu-i cunoaşte, au contribuit cu diverse sume pentru a se putea demara tratamentul. Dar nu s-au strâns destui!
În momentul de faţă, părinţii stau la căpătâiul Andreei, încercând să-i fie aproape, să-i ridice moralul. Andreea ştie despre ea că are „doar o bubiţă la cap”. Este copleşită de tristeţe, pentru că vrea să se întoarcă mai repede acasă. A acceptat investigaţiile medicale cu docilitate şi cu mintea încrezătoare de copil, ascultându-şi părinţii, pentru că „aşa e bine”.
Andreea trăieşte contratimp
şi în funcţie de bani!
În ţară se aşteaptă începerea radioterapiei, pentru a încetinii boala Andreei. A începe acest tratament acum înseamnă amânarea începerii celuilalt tratament, mai sigur, care îi poate salva viaţa. În acelaşi timp, boala avansează, neţinând cont de banii care trebuie adunaţi cât mai repede. Andreea este prinsă ca într-o capcană: boala care o cuprinde tot mai mult, lipsa banilor pentru un tratament benefic pe care să-l înceapă cât mai repede sau, din nou, aceiaşi bani care s-ar acumula la preţul tratamentului, dacă acesta se prelungeşte tocmai din cauză că s-ar începe în ţară radioterapia. E cumplit să măsori viaţa cuiva, după un pumn de bani!
Speranţa
şi solidaritatea oamenilor nu mor niciodată!
Aşa cum aminteam, au sărit mulţi oameni în ajutorul Andreei şi a părinţilor ei, contribuind cu diverse sume de bani, pentru a se reuşi strângerea celor
30. 000 de euro.
Dar, încă nu s-a strâns suma necesară! Părinţii Andreei mulţumesc din inimă tuturor celor ce i-au ajutat până acum, rămânându-le recunoscători, pe viaţă.
Fac apel în continuare la sufletul şi mintea celor ce nu acceptă ca o boală grea, dar care poate fii învinsă, să o ia pe micuţa Andreea dintre ei.
Ajutorul dat unui pui de om de doar 8 ani, pentru a se putea bucura de viaţă mai departe, va fi cel mai grozav cadou de Moş Crăciun pe care l-ar primi cineva vreodată!
Şi, ca orice copil din lume, Andreea crede în Moş Crăciun!
Rămân deschise conturile în care oamenii, pot contribui la întregirea sumei salvatoare pentru Andreea:
Banca Transilvania
RON: RO 21 BTRL 0590 1201 U402 73XX
EURO: RO 93 BTRL 0590 4201 U402 73XX
Cod SWIFT: BTRLROBU
Titular: Dumitran Steliana
ING – Bank:
RO 53 INGB 0000 9999 0172 6848
Titular: Dumitran Steliana
BCR:
RON: RO 19 RNCB 0208 0102 2322 0006
EURO: RO 46 RNCB 0208 0102 2322 0005
Cod SWIFT: RNCBROBU
Titular: Dumitran Alexandru Adrian

Sau puteţi merge, pentru 5 RON (dacă sunteţi din Câmpina), pe 2 decembrie 2009, la ora 17.00, la Casa Tineretului, unde are loc un spectacol caritabil pentru Andreea. (I.L.)

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co