Turism

Salvamontiştii se pregătesc intens

Salvatorii montani de pe Valea Prahovei se pregătesc intens pentru sezonul estival.

Aşteptându-se la un număr foarte mare de turişti pe traseele montane din masivul Bucegi, salvamontiştii au început antrenamentele specifice muncii pe care o desfăşoară în mijlocul naturii. “Am participat la o simulare de salvare, la o pregătire a Salvamontului Prahova în situaţia de salvare. Cu această ocazie am văzut care este nivelul de pregătire al oamenilor noştri în aceste cazuri excepţionale”, a declarat şeful Salvamont Buşteni–Prahova, George Cotinghiu.
Exerciţiile care se desfăşoară în zona Valea Spumoasă au ca scop îmbunătăţirea timpilor de intervenţie în acţiunile de salvare la care vor fi solicitaţi, dar au şi scopul de a aduce o colaborare foarte strânsă între salvatori, în mijlocul unor astfel de evenimente. Totodată, în afară de pregătirea specifică, oamenii muntelui au în vedere şi un alt aspect menit să le aducă lor liniştea şi turiştilor siguranţa de care au nevoie:
“Am stabilit un program strict, pentru luna aceasta, de patrulare preventivă în masivul Bucegi, deoarece prezenţa turiştilor în zona noastră, în zona Buşteni, este foarte mare”, a explicat şeful Salvamont Buşteni–Prahova George Cotinghiu.

Acţiuni complexe
În ceea ce priveşte pregătirea, pe lângă escaladările obişnuite pe pereţi cu diverse grade de dificultate, salvatorii montani exersează şi salvarea cu akia pe tiroliană. Exerciţiul este unul destul de dificil, iar salvamontiştii fac antrenamente în zone cât mai diferite şi cu grade cât mai mari de dificultate. Ei vor să-şi îmbunătătească timpii de intervenţie, astfel încât să ajungă cât mai repede la eventualele victime şi apoi, să le transporte pe acestea cât mai repede cu putinţă la baza muntelui, la o unitate sanitară.
Turiştii care vin pe munte trebuie să respecte cu stricteţe sfaturile salvamontiştilor, iar dacă se află în pericol trebuie să ştie că pot cere ajutorul salvatorilor fie pe numărul de urgenţă 112, fie printr-un apel la “0SALVAMONT”. Adi BURCEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co