Sport

Şahiştii iubesc Buşteniul

Acesta a fost motto-ul primei ediţii a Cupei Alexandros la şah, care s-a desfăşurat, în week-end, la Buşteni. Cei 60 de participanţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 80 de ani, au format 12 echipe mixte şi şi-au pus în valoare inteligenţa pentru a obţine cel mai bun rezultat.
Concursul a fost organizat de Ion Niculae şi a strâns iubitori ai acestui sport din Buşteni, Sinaia, Proviţa de Sus, Câmpina, Breaza, Moreni, Târgovişte şi Bucureşti. „Am organizat această competiţie cu ajutorul domnului primar Emanoil Savin. Cele 12 echipe joacă şah rapid, fiecare partidă are doar zece minute. Până acum, toţi jucătorii sunt mulţumiţi şi joacă foarte frumos. Avem onoarea să avem alături de noi şi trei şahişti care au jucat în echipe mari, care deja se află pe primele locuri în competiţie” a spus Ion Niculae, organizatorul competiţiei.
Prima poziţie în clasament a revenit echipei Chindia Târgovişte, urmată de echipa Alexandros Buşteni, iar locul III a revenit echipei Flacăra Moreni. Organizatorii au oferit diplome, cupe şi premii în bani celor mai buni, în cadrul unei festivităţi de premiere. Sumele au fost cuprinse între 200 şi 500 de lei, în funcţie de locul ocupat.
Premiile au fost oferite de primarul oraşului Emanoil Savin, care a fost încântat de ideea organizării cupei la şah. „Prima ediţie a Cupei Alexandros la şah a avut participanţi din trei judeţe, iar scorurile au fost strânse. Oraşul nostru a participat şi cu o echipă formată din copii cu vârste între opt şi zece ani, pentru care am avut o diplomă specială. Vrem să încurajăm şi să atragem tineretul în acest sport, care pune în valoare inteligenţa”, a spus Emanoil Savin.   Claudia BÂRLĂ

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co