Actualitate

Să lucreze guvernanţii în locul nostru, pe 1.000 de lei!

IMG_4885Demonstraţia de protest din 19 mai a scos în stradă 3.500 de poliţişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC). Sindicaliştii Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina atrag atenţia asupra faptului că nu vor mai lucra peste program şi nu vor mai aduce de acasă nici măcar o coală, dezamăgiţi fiind de prestaţia guvernanţilor faţă de ei.

Carmen-Regan Măinică, Preşedinta Biroului Teritorial FSNPPC din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, a atras atenţia, încă din luna august a anului trecut, asupra nemulţumirilor poliţiştilor faţă de prestaţia guvernanţilor legată de nevoile sociale ale acestora. Atmosfera plină de tensiune în care s-a desfăşurat mitingul şi insistenţa guvernanţilor de a aplica măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, prin tăierea a 25% din salarii şi 15% din pensii, totodată sfidarea acestora prin lipsa de atenţie arătată manifestanţilor, a dus la declaraţii incendiare făcute de către Carmen-Regan Măinică: „Guvernanţii au pândit finalizarea mitingului şi s-a observat că protestele noastre, ale poliţiştilor, au decurs civilizat, cu toate acestea, le-au ignorat conţinutul. În aceste condiţii, ne vom alătura, prin forme legale specifice, acţiunilor de sancţionare a guvernanţilor, acţiuni care au avut consensul marilor federaţii sindicale şi ale participanţilor la mitingul naţional din 19 mai din Bucureşti, pentru a fi extinsă până la greva generală, în cazul poliţiştilor, grevă japoneză. Imediat după încheierea paşnică a mitingului, la nici 250 de metri de cei 60.000 de protestatari, a început şedinţa Guvernului în urma căreia primul ministru a anunţat hotărârea de continuare neabătută a programului de reducere a cheltuielilor bugetare prin cea mai închisă şi nedemocratică metodă: angajarea răspunderii Guvernului. Astfel, existenţa şi funcţionarea Parlamentului în România sunt neluate în seamă de către guvernanţi. Vrem să reamintim că statul are datorii mari şi neplătite faţă de noi. Statul nu vrea să recunoască public nici măcar acest lucru. Noi propunem şi susţinem concret cea mai eficientă formă de protest legal pe care o avem la dispoziţie: protestul prin forţa legii. Adică, nici o oră lucrată peste program, fără angajament concret şi credibil care să confirme că munca respectivă va fi plătită sau recuperată; nu se va mai aduce de acasă nici măcar o coală de hârtie, un creion sau orice alte consumabile folosite în munca noastră. În clipa în care ni se trasează nişte ordine şi trebuie să le respectăm, să muncim, statul are obligaţia să ne asigure condiţiile necesare pentru a face munca cerută. În cazul acesta, dacă nu se va întâmpla acest lucru, eu propun să vină guvernanţii să lucreze în locul nostru, pe 1.000 de lei!

Să ia aminte cei din Palatul Victoria
Lidera de sindicat le propune guvernanţilor: „În condiţiile în care au demonstrat că sunt incompetenţi, de la mic la mare, nu mai au ce căuta în fotoliile călduţe! Să aibă curajul să plece cu fruntea sus, prin demisie în bloc! A, se spune: vai de mine, dar de unde vom lua alţii mai buni? Poporul acesta nu este făcut din tembeli! În ţara asta există oameni extraordinar de inteligenţi, foarte bine pregătiţi din toate punctele de vedere, adevăraţi profesionişti. De aceea nu mi se pare normală întrebarea „Pe cine punem?” Să nu uite că nu sunt singurii cetăţeni ai acestei ţări. Şi încă un lucru: în cazul în care consideră dumnealor că sunt mai presus de lege, noi le spunem atât: nimeni nu este mai presus de lege şi că ar putea să vină un moment în care chiar să nu mai poată crede că sunt mai presus de lege!”Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co