Actualitate

S.O.S. calea ferată!

Infrastructura de cale ferată este tot mai des pusă în pericol de persoane incoştiente care, pentru câţiva lei câştigaţi de pe urma valorificării compomentelor CFR, riscă vieţile a sute de oameni. Zona Câmpina este printre cele cu risc, din acest punct de vedere.

Săptămânal, hoţii fură diferite piese de metal, fapte ce ar putea genera în orice moment o tragedie şi asta pentru că şinele de cale ferată nu mai sunt sigure, iar trenurile pot deraia sau se pot înregistra cioniri între garnituri, în lipsa sistemelor de semnalizare.
Şi aşa călătorii se confruntă foarte des cu neplăcerile cauzate de întârzierile  garniturilor.
În acest moment, poliţiştii de la Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova sunt în căutarea a peste o sută de infractori, care au furat diferite componente CFR de la calea ferată ce străbate judeţul. Cele mai multe lovituri sunt date în zona Ploieşti-Triaj. ”Faţă de anii trecuţi, pe linia furturilor din infrastructura feroviară am avut, în 2012, o creştere alarmantă a acestui gen de fapte, în schimb furturile de la călători şi infracţiunile cu violenţă au scăzut.
Ca zone cu risc criminogen putem enumera zona Mimiu, respectiv staţia Ploieşti –Triaj, Ploieşti – Ghighiu, precum şi alte zone de cale ferată cum ar fi Valea Călugărească sau Câmpina”, a  declarat comisarul Mădălin Stroe, ofiţer de investigaţii criminale în cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova.

Greu de prins
Din păcate, dat fiind zonele în care aceştia acţionează, unii dintre făptuitori sunt greu de indentificat şi pot fi şi greu de tras la răsundere.
”Avem peste o sută de dosare penale rămase cu autori neindentificaţi. Am avut, însă, şi 17 arestaţi pe această linie”, a mai adăugat comisarul Mădălin Stroe.
Oamenii legii avertizează că acţiunile de control şi raziile se vor intensifica în cursul anului 2013, iar pedepsele pentru cei prinşi că săvârşesc furturi sunt foarte aspre. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co