Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

S-au răsturnat într-o sepentină

Un grav accident de circulaţie a avut loc pe Drumul Naţional 1, în zona Posada, într-una din zilele săptămânii trecute. Trei persoane au fost rănite, după ce maşina tip ambulanţă în care se aflau a plonjat 25 de metri într-o râpă. Mai bine de o oră a durat acţiunea de salvare şi a fost nevoie de o adevărată desfăşurare de forţe pentru scoaterea şoferului şi a celor doi pasageri.

Maşina, care era folosită pentru verificarea aparaturii medicale, circula pe sensul de mers Sinaia – Ploieşti. La un moment dat, într-o curbă, a derapat şi s-a răsturnat 25 de metri în râpă. Imediat la faţa locului au sosit trei ambulanţe, un echipaj SMURD şi pompierii militari. Pentru a ajunge la răniţi, pompierii au folosit echipamente speciale. Câţiva alpinişti utilitari le-au sărit în ajutor cu hamuri şi corzi, deoarece zona este extrem de dificilă şi are o înclinaţie mare. „Noi veneam pe cealaltă bandă, de la Bucureşti, şi am văzut că maşina este ieşită în decor, iar pompierii nu prea aveu  posibilitatea să se descurce şi am sărit să-i ajutăm. Suntem alpinişti utilitari şi am pus corzi la dispoziţie, însă a fost destul de dificil deoarece sunt numai pietre în acea zonă, iar accesul a fost destul de greu”, a povestit martorul Mihai Popovici.

Victimele au supravieţuit
În urma accidentului, şoferul şi pasagerul din dreapta au suferit răni grave la membre, cap şi coloană. Doar pasagerul care se afla pe bancheta din spate a fost mai norocos şi s-a ales doar cu câteva lovituri. „Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat greoi din cauza terenului accidentat şi distanţei mari faţă de nivelul de sol: aproximativ 25 de metri, terenul fiind alunecos şi abrupt. Am intervenit cu ajutorul tărgilor şi, asiguraţi în cordiţe, am scos persoanele găsite la locul intervenţiei în vederea acordării primului ajutor medical şi transportarea lor la spital”, a declarat plutonierul major al Detaşamentului de Pompieri Sinaia, Marian Stoica.
Muncitorii de la Compania de Drumuri Naţionale spun că zona este una cu risc accidentogen şi săptămânal trebuie să monteze parapeţii de protecţie la loc. Acum, Poliţia Rutieră a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea accidentului. „Din primele cercetări efectuate la faţa locului, este vorba despre o autospecializată aparţinând Centrului de Aparatură Judeţeană Medicală Prahova, care circula pe direcţia Braşov către Ploieşti, pe DN1. La km 115 + 100 metri a ieşit în decor, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat într-o prăpastie aferentă părţii carosabile, la o diferenţă de altitudine undeva la 20 – 25 de metri”, a explicat subinspectorul de la Poliţia Rutieră a Drumurilor Naţionale şi Europene, Georgian Anton. Din cauza accidentului, pe DN1 s-a circulat pe o singură bandă, alternativ timp de o oră,  şi s-au format coloane de maşini pe ambele sensuri de mers. Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co