Actualitate

S-a scumpit piaţa

Odată cu intrarea în postul Crăciunului, preţul legumelor şi fructelor a crescut simţitor în Sinaia.

Dacă, în urmă cu o săptămână, un kilogram de roşii costa 5 lei în pieţe, acum preţul a ajuns la 6,5-7 lei pentru un kilogram. Cartofii, de la 0,90 de lei pentru un kilogram, au ajuns la 1,5 lei, iar fasolea uscată costă 7-8 lei. Nici ardeii nu sunt mai ieftini, pentru o cantitate amintită mai sus, comercianţii au preţuri cuprinse între 8 şi 9 lei. Iar dacă, la începutul toamnei, varza costa 0,80 lei kilogramul, acum, comercianţii au preţuri ce depăşesc 1,20 lei.

Totul s-a scumpit
Nici fructele nu sunt mai ieftine. Perele au ajuns la 5 lei kilogramul, merele la 4 lei, bananele costă peste 5 lei, iar strugurii 7 lei.
Scumpirile din ultima perioadă pot fi puse pe seama postului şi a cererii mai mari de legume din această perioadă. Mulţi oameni vin şi privesc oferta existentă pe tarabe, dar nu cumpără, deoarece preţurile sunt prea mari. „Bineînţeles că au scumpit tot, pentru că au văzut că se caută, că este post. Nici până acum nu erau foarte ieftine legumele, dar, la preţurile astea, nu-mi mai permit să ţin post”, a spus o localnică ieşită la cumpărături.
O alternativă la aprovizionarea din piaţă o reprezintă supermarket-urile, unde preţurile nu prea sunt afectate de post. „Mai bine mă duc şi cumpăr de la supermarket, pentru că şi de aici, şi de acolo cumpăr tot legume de import, dar măcar din magazin le iau mai ieftine”, a spus Ion Ene.
Rămâne de văzut care va fi tendinţa preţurilor din pieţe în perioada următoare, dat fiind faptul că ne apropiem cu paşi repezi de sărbătorile sfârşitului de an şi, de bine, de rău, fiecare român încearcă să pună cât mai multe bucate pe masă. C. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co