Social

Romii şi-au serbat ziua internaţională

ziua-internationala-rromilorEveniment important pentru persoanele de etnie romă din toată ţara. Pe 8 aprilie s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Romilor, iar pe Valea Prahovei s-a organizat un eveniment de amploare la care au participat lideri din toată ţara.

Mai marii romilor s-au întâlnit în Staţiunea Sinaia, la un congres în cadrul căruia s-au discutat probleme ale comunităţii romilor, dar şi proiecte de viitor privind îmbunătăţirea situaţiei educaţionale, păstrarea culturii şi revendicarea drepturilor civile. „Le urez tuturor romilor din Sinaia şi din oraşele învecinate un călduros “La Mulţi Ani”. Am ales să sărbătorim în staţiune această zi deosebită, printr-o întâlnire specială, la care au participat personalităţi importante pentru etnia romă, printre care şi deputatul Nicolae Păun”, a precizat liderul Partidei Romilor din Sinaia, Constantin Dumitrescu.

O nouă ediție „Romani Kultura”
Şi anul acesta, în Sinaia, se va organiza Festivalul „Romani Kultura”, eveniment în cadrul căruia se vor prezenta tradiţiile, porturile şi îndeletnicirile romilor. Anul trecut, mii de persoane au vizitat standurile amenajate în Sinaia, printre acestea aflându-se şi preşedintele Traian Băsescu.
De asemenea, tot la Sinaia, se organizează şi cursuri de formare pentru persoanele de etnie romă, care peste doi an vor lucra în cadrul administraţiilor locale din ţară. Decizia ca ziua de 8 aprilie să devină Ziua Internaţională a Romilor s-a luat în anul 1971, la Congresul Mondial al Romilor. Tot atunci a fost ales imnul şi steagul internaţional al acestei etnii.
Pe lângă atragerea atenţiei asupra problemelor cu care se confruntă romii şi popularizarea tradiţiilor sale, ziua a mai fost dedicată şi memoriei celor omorâţi de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co