Sport

România, campioană mondială la fotbal-tenis!

► Reprezentativa masculină de fotbal-tenis a României a participat la Campionatul Mondial de fotbal-tenis de la Istambul obţinând două medalii de aur în probele de simplu şi dublu prin jucătorul legitimat la echipa prahoveană CS Blejoi, Bobis Georgel şi o medalie de argint în proba de triplu.
► Reprezentativa feminină a reuşit, tot la Istambul, dar acum două luni de zile, să obţină titlul mondial la fotbal-tenis în probele de dublu şi triplu, iar Ana Maria Gherghel argintul în proba de simplu.
► Seria medaliilor a fost deschisă de juniorii tricolori care au reuşit să cucerească toate cele trei medalii de aur puse în joc, Alex Sorean devenind dublu campion mondial (la simplu şi triplu).

Oraşul Istanbul, din Turcia, a fost gazda Campionatul Mondial de fotbal-tenis pentru seniori şi senioare, selecţionata României numărându-se printre protagonistele întrecerilor, atât în concursul masculin cât şi feminin.
Trebuie să amintim că juniorii noştri au deschis seria succeselor la fotbal-tenis, reuşind să triumfe în toate cele trei probe, Alex Sorean a cucerit medalia de aur la simplu, iar  Ioan Creţ alături de Alexandru Turbatu au câştigat medalia de aur la dublu, în proba de triplu succesul fiind repurtat de Alex Sorean, Vasile Ladislau Sorean şi Molnar Gyula (rezerve fiind Alexandru Turbatu, Petrişor Bolosin plus Ioan Creţ).
A urmat întrecerea feminină, competiţie ce s-a desfăşurat acum două luni la Istambul de unde am venit tot cu trei medalii, două de aur şi una de argint. La dublu Monica Todea şi Ana Maria Gherghel (rezervă fiind Florina Chiar) au cucerit aurul ca şi la triplu prin Monica Todea, Ana Maria Gherghel şi Elisabeta Vizitiu (Alexandra Morar şi Florina Chiar fiind rezerve), Ana Maria Gherghel cucerind argintul la simplu.
Tot Istambulul a fost gazda întrecerilor mondiale masculine, selecţionata României având prestaţii remarcabile. Echipa antrenată de Frederico Tavares şi   fostul tehnician al defunctei Petrom Ploieşti, Daniel Săsărman, a obţinut două medalii de aur şi una de argint.
România s-a clasat pe primul loc în probele de simplu şi dublu, jucătorul legitimat la gruparea prahoveană CS Blejoi, Georgel Bobis(vezi foto alături de ceilalţi colegi), reuşind să-şi depăşească toţi adversarii în proba de simplu, el izbutind să se claseze pe primul loc şi în proba de dublu, alături de Florin Purice(de la Victory Cluj Napoca, o formaţie compusă din jucătorii fostei Petrom Ploieşti).
Cea de-a treia medalie cucerită de “tricolori” a fost argintul în proba de triplu, fiind învinsă, în finală, de reprezentativa similară a Ungariei. De subliniat că din naţionala României a făcut parte şi jucătorul legitimat la CSU Ploieşti, Adrian Seler, alături de Zoltan Palyamos şi Răzvan Păuna. Cristian SBÂRNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co