Actualitate

Reguli pentru bilete de tratament

pensii-bilete-tratament-(1)Principiul „primul venit, primul servit” nu mai este de actualitate, fiind înlocuit de o grilă de punctaj.

Vârstnicii care vor să intre în posesia unor bilete de tratament prin intermediul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Prahova, trebuie să aibă dosare complete, care să corespundă noilor criterii de acordare. Se va ţine cont de faptul că solicitantul a mai beneficiat, sau nu, de un bilet de tratament balnear în ultimii doi ani. În al doilea rând, se va acorda un punctaj în funcţie de categoria de pensie a beneficiarului. Pensionarii de invaliditate vor primi opt puncte, cei cu limită de vârstă şase puncte, cei cu pensii de urmaş, patru puncte, iar cei cu pensie anticipată adună două puncte.  Cel de al treilea criteriu este cuantumul pensiei: pentru cele sub 400 de lei se acordă şase puncte, iar pentru pensiile cuprinse între 401 lei şi 800 de lei se acordă patru puncte. Câte un punct se va da pentru pensiile cuprinse între 1.401 şi 1.702 lei.
Tensiuni printre aspiranţi
Noile reguli stabilite de autorităţi au creat tensiuni în rândurile pensionarilor cu beneficii mai mari. „Am o pensie de 1.100 de lei şi nu cred că mai pot pleca în staţiune, decât dacă plătesc o parte din bilet. Nu este o pensie mare şi nu am mai plecat de trei ani undeva, dar după noul sistem sunt avantajaţi cei cu pensii foarte mici.”, spune Ana Grigore.
În ceea ce priveşte înscrierile, deocamdata nu se primesc cererile. „Aplicaţia informatică nu este gata. Este foarte clar că biletele de tratament vor fi pentru luna februarie, că pentru ianuarie nu mai este timp”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJP Prahova, Iulian Boţoc. Când această problemă se va rezolva, cererile pot fi aduse personal, sau trimise prin e-mail sau fax. Raluca EPARU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co