Actualitate

Locuinţe pentru 140 de familii, gata în 2010

orasul-retrocedarilor-4Aproximativ 570 de familii trebuie să-şi părăsească locuinţele, iar 30 au primit deja sentinţele judecătoreşti de evacuare. Municipalitatea încearcă să rezolve parţial problema, construind locuinţe sociale.

Retrocedările din staţiune vizează, de câţiva ani, sute de sinăieni, care se tem că vor ajunge pe drumuri. Însă, anul 2010 vine cu veşti bune pentru cei care sunt vizaţi de evacuări. Peste 100 de locuinţe, apartamente şi garsoniere, urmează să fie date în folosinţă gratuită în Sinaia. „Este vorba de acel program care l-am început de doi ani, pentru familiile evacuate din casele naţionalizate. Avem foarte mulţi sinăieni în această situaţie şi mulţi au ajuns în pragul disperării pentru că sunt presaţi de proprietari să elibereze locuinţele. Mi-am propus să finalizez în acest an 140 de locuinţe. Dacă nu voi reuşi, îi asigur pe oameni că cel puţin 100 le vom da în folosinţă. Lucrările merg foarte bine. Dacă până anul trecut au stagnat, am înlocuit constructorii, iar acum îşi fac treaba”, a precizat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Cinci blocuri sunt în construcţie
Primele măsuri pentru rezolvarea acestei probleme au demarat încă din 2005. Primăria din staţiune a încercat să găsească o soluţie în fiecare clădire care putea fi amenajat un spaţiu locuibil. Mai multe persoane au primit un adăpost în foste centrale termice, iar blocul  Concifor, de pe Strada Piscul Câinelui, a fost reabilitat, în el primind repartiţii 36 de familii. Ceilalţi sinăieni aşteaptă acum, cu sufletul la gură, finalizarea celor cinci blocuri din staţiune. „Urmăresc cu mare atenţie lucrările, deoarece presiunea celor care sunt daţi afară din casele naţionalizate este foarte mare şi vreau să ajut cât mai multe familii prin realizarea acestor construcţii. Cred că Sinaia se află printre primele oraşe din ţară unde s-au demarat astfel de proiecte pentru locuinţe sociale”, a mai spus primarul Vlad Oprea.
Cele cinci imobile cu apartamente şi garsoniere sunt izolate cu poliestiren pentru a reduce pierderile de căldură şi dotate cu centrale proprii de bloc. Familiile care vor primi aceste locuinţe vor simţi, în sfârşit, anul acesta, că sunt acasă.Adelina ANEI

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co