Invatamant

Record de exmatriculări la Şcoala de Poliţie

sc-de-pol-3La „Vasile Lascăr” s-a înregistrat cel mai mare număr de elevi dați afară, din ultimii 15 ani. Tinerii au ajuns în această situație ca urmare a nepromovării examenelor.

În fiecare toamnă, mii de tineri încearcă să devină elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina. Reușesc, însă, doar vreo 900, dar, o
dată cu trecerea timpului, numărul de elevi dintr-o promoție rămâne tot mai mic. În acest an, de exemplu, 28 dintre aspiranții la statutul de agent de poliție au fost exmatriculaţi, pe motiv că nu au făcut faţă cerinţelor, care, se pare, sunt mult prea mari pentru capacitatea unora de a învăța.

Nu s-au ținut de treabă
„Elevii au fost îndepărtaţi de la cursuri, ca urmare a nepromovării reevaluărilor unor competenţe. La intrarea în şcoală ei au semnat un angajament, prin care se obligau ca timp de 10 ani după terminarea cursurilor să desfăşoare activităţi în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Prin acest angajament se obligau să frecventeze cursurile instituţiei şi să depună interes la învăţătură”, a declarat şeful Serviciului Metodică, Bibliotecă și Planificare, comisarul şef Răzvan Enache.  Cifra reprezintă un record negativ pentru această instituție. Conform comisarului şef Răzvan Enache, „cel puţin din anul 1994, de când ocupă această funcţie, nu au mai fost elevi care au fost îndepărtaţi de la cursuri ca urmare a nepromovării unor competenţe.
Partea cea mai proastă pentru cei 28 de elevi este aceea că vor trebui să suporte, atunci când se vor angaja, cheltuielile făcute de Şcoala de Poliţie, pe perioada cât au fost elevi. Şi suma este de aproximativ 18.000 de lei, pentru fiecare. R. N.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co