Invatamant

Liceul Forestier pierde dotările din fonduri PHARE?

forestier-4Una dintre puţinele unităţi de învăţământ care a reuşit, prin programul Phare,
să atragă fonduri europene, Liceul Forestier din Câmpina, riscă să piardă dotări în valoare de peste 280.000 de euro.

Instituția de învățământ câmpineană a atras fonduri PHARE și, cu ajutorul acestora, clădirea în care funcționează a fost renovată în întregime. În plus, liceul a primit și două linii tehnologice de prelucrare a lemnului, care în acest moment zac într-o hală părăsită. Din cauza recesiunii economice nu a mai putut fi construit un atelier şcolar, în spatele clădirii principale a liceului. Aşa că, utilajele de mare tonaj şi dimensiuni, nu au unde să fie amplasate. „Vorbim de producere de mobilier la nivel şcolar, pentru celelalte unităţi de învăţământ din Câmpina. Asta ar însemna că Primăria ar putea rezolva această problemă pe viitor, fără costuri prea mari de producţie. Posibilităţile sunt mai mult decât interesante. Singura problemă este acel termen limită, şi anume luna aprilie”, a declarat directorul Liceul Forestier Câmpina, Gheorghe Râncu, cu referire la perioada limită după expirrarea căreia ar putea pierde dotările.
Cel mai fericit că la liceu au sosit cele două linii tehnologice de prelucrare a lemnului este maistrul instructor Constantin Rogojanu, care nu s-ar mai vedea nevoit să se roage de administratorii diferitelor societăţi comerciale pentru a-i primi elevii în practică. „Noi puteam face practica în atelierul – şcoală. Elevii ar avea foarte multe avantaje. Ar putea învăţa foarte multe. Pot să se angajeze la un patron, bine pregătiţi”, a spus Rogojanu.
Speranțe de rezolvare a situației
Posibilitatea ca toate utilajele să fie returnate a ajuns şi la urechile primarului şi consilierilor locali, care atunci când se va vota bugetul, intenţionează să aloce o sumă importantă pentru construirea atelierului de practică. Ministerul Dezvoltării şi cel al Educaţiei presează conducerea liceului pentru ca utilajele să fie amplasate până în luna aprilie. Destul de greu de făcut acest lucru, având în vedere că nici buget nu există. Totuşi, directorul Gheorghe Râncu este optimist şi este convins că liniile tehnologice vor rămâne la Liceul Forestier. În acelaşi timp, se gândeşte şi la cele două tractoare pe care unitatea de învăţământ le va primi, tot prin fonduri europene.Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co