Actualitate

Rata şomajului a scăzut, disponibilizările continuă

somajDupă atătea luni în care rata șomajului a crescut continuu, acum aceasta a scăzut în județul Prahova. La sfârșitul lunii aprilie, aveam un procent de 9,6%, iar la sfârșitul lui mai, rata șomajului a ajuns la 9.2%.

Diferența nu constă, însă, în angajări, ci mai degrabă în numărul persoanelor care au terminat șomajul și despre care nu se știe dacă și-au găsit, încă, un loc de muncă. Angajări sunt, de asemenea, foarte puține, comparativ cu numărul de locuri de muncă disponibile în acest moment pe piața muncii, iar unele firme au anunțat. deja, la Asociația Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, efectuarea unor disponibilizări pentru perioada următoare. „Și în lunile iunie și iulie, 11 firme au anunțat AJOFM Prahova despre disponibilizări colective. În această situație, aproximativ o mie de persoane își vor pierde locurile de muncă. Domeniile de activitate vizate sunt variate: fabricare echipamente electrice, transporturi, fabricare vehicule militare de luptă și alte câteva domenii”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova, Sorina Florescu.
În acest moment, în Prahova există 28.997 de șomeri, dintre care 7.531 sunt șomeri neindemnizați. Mulți alții nu au loc de muncă, dar nu apar în statisticile AJOFM. Rata șomajului în Bușteni este de 3,9%, în Câmpina de 4,9%, Azuga de 7,7%, Băicoi de 4,7%, Breaza de 5,1%, Comarnic de 6,1%, Sinaia de 4,6%, iar în Ploiești de 4%.
AJOFM Prahova intenţionează să organizeze, în ziua de 18 iunie, o bursă cu totul specială, cu locuri de muncă estivale, pentru perioade determinate. Este de aşteptat ca multe dintre ofertele ce vor veni din partea angajatorilor să fie în domeniul construcţiilor şi, mai mult ca sigur, din zona turismului.
Noi cursuri de recalificare
AJOFM Prahova a pregătit o serie de noi cursuri de recalificare. Deja au început cursul de zece săptămâni pentru imprimator pe mătase, lemn și textile și cursul de agent de paza și ordine. Câte 28 de locuri sunt pentru cursurile de lucrător în lăcătușerie mecanică structuri și lucrător în comerț, ambele începând din 16 iunie.
Pe 23 iunie va începe cursul de 16 săptămâni pentru coafori, unde sunt 28 de locuri, iar de pe 30 iunie va începe cursul pentru brutari. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și cele care doresc să se înscrie la un curs de recalificare, pot face acest lucru la sediul agenției din Ploiești, Strada Nicolae Iorga, nr.1, sau la telefon 0244.571.390.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co