Actualitate

Ameninţările au oprit greva

profesoriUnele cadre didactice din județ au fost amenințate să înceteze activitățile de protest.

Greva generală a cadrelor didactice din Prahova s-a oprit, aşa cum a început, prin strângere de semnături. De data aceasta, profesorii au semnat pentru încetarea protestului.
Liderii de sindicat susţin că acest ultim demers are la bază ameninţările directorilor, sau inspectorilor şcolari, şi că până în weekend au primit 12 plângeri în acest sens. în prima zi a săptămânii doar 35% din cadrele didactice au continuat greva.
„O directoare dintr-o şcoală din judeţ a ameninţat pe cineva din personalul auxiliar al şcolii că rămâne fără slujbă dacă mai continuă greva. Este neplăcut să se întâmple aşa ceva, pentru că profesorii nu pot fi obligaţi nici să intre în grevă, dar nici să iasă din aceasta formă de protest, dacă ei doresc astfel”, a declarat liderul Sindicatului Şcoala Prahovei, Gheorghe Giurumescu.

Grija locului de muncă
În plus, la nivel de ţară, vor dispărea anul acesta 15.000 de posturi didactice, iar profesorii grevişti se tem să nu fie daţi afară din sistem, din cauza protestului. Pe de altă parte, sindicaliiştii sunt decişi să nu cedeze în fata guvernanţilor şi au, deja, nişte idei pentru anul viitor şcolar. „Având în vedere că ni se va opri şi nouă 25% din salariu ne-am gândit să nu lucrăm decât trei săptămâni dintr-o lună, pentru că doar de atât suntem plătiţi”, a mai declarat Giurumescu. Sindicatul Şcoala Prahovei are 7.200 de membri, iar sindicatul Valea Prahovei, 2.000. Cele doua organizații sunt afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.  R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co