Sanatate

Rămâne ceva din Centrul de Sănătate Plopeni?

Autorităţile locale din oraşul Plopeni nu sunt de acord cu tranformarea Centrului de Sănătate din localitate, în cămin de bătrâni!

Aşa se face că edilul oraşului a decis alocarea de fonduri  de la buget pentru susţinerea financiară a liniei de gardă. Dragoş Niţă este de părere că decizia Ministerului Sănătăţii nu este altceva decât un joc de interese mai ales că în Centrul de Sănătate de la Plopeni au fost investite, ani la rând ,sume importante de bani de la bugetul local. ”Din 2008 au fost alocate de la bugetul local lapte miliarde de lei vechi pentru renovări, iar în 2010 am fost investite alte două miliarde de lei.
Este singurul Centru de Sănătate care deserveşte peste nouă mii de locuitori doar de aici din oraş. La aceştia se adaugă cei din satele învecinate. Aşa că datoria mea de primar, pentru că eu am fost pus aici să apar interesele cetăţenilor, este de a găsi soluţii pentru ca Centrul să nu fie închis. Chiar luna asta o să facem o rectificare de buget şi vom suţine, cel puţin pe timp de două luni, linia de gardă a Centrului”, a declarat  primarul Dragoş Niţă.
Centrul de Sănătate Plopeni are 65 de paturi şi trei secţii, respectiv de interne, recuperare şi geriatrie, cea din urmă fiind singura de acest fel din judeţul Prahova. La începutul lunii aprilie, 40 de pacienţi internaţi în acest spital au fost externaţi.
“La ora actuală, la Centrul de Sănătate din Plopeni mai lucrează 50 de persoane dintr-un total de 60, 10 dintre ele fiind deja redistribuite contractual la alte unităţi medicale. Până la decizia definitivă, se va asigura doar linia de gardă, suţinută financiar de către bugetul local” a declarat directorul Centrului, Mihai Băican.
Supărare mare
Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia Ministerului. ”Nu trebuie să uităm că ministrul este ungur. Dacă era român, mai aveam o şansă să scăpăm, dar aşa… O să murim pe capete pentru că dacă aici se închide, nu vom avea altă alternativă decât să mergem la Ploieşti şi acolo ştiţi cum este: dacă nu bagi banul în buzunarul doctorului, nu se uită nimeni la tine. Şi mai este şi problema distanţei. Cât îţi ia până ajungi la Ploieşti, erai tratat aici”, a declarat un cetăţean din Plopeni. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co