Actualitate

Puteti plati amenzile la jumatate in 15 zile

Începând de astăzi, amenzile se pot plăti la jumătate din valoarea minimă în termen de 15 zile, față de 48 de ore, cum se întâmpla până acum. În plus, ele nu se mai pot achita direct polițistului.

Măsurile sunt prevăzute în Legea 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care modifică ordonanța nr. 2/1990. Scopul adoptării acestui act normativ a fost tocmai ideea de a stimula cetățenii să achite într-o cât mai mare măsură amenzile.

Concret spus, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veți putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei.

Rămâne însă de văzut dacă măsura va avea efectul scontat întrucât nu este un secret pentru nimeni faptul că cine refuza până acum să achite amenzile în decurs de 48 de ore, pentru a plăti numai jumătate din cuantum, o făcea tocmai pentru nu dorea să facă acest lucru în niciun fel de condiții.

Anunțul privind intrarea în vigoare a Legii 203/2018 a fost făcut astăzi de Ministerul Afacerilor Interne, care precizează, pe o rețea de socializare, că, potrivit actului normativ, amenzile nu vor mai putea fi achitate direct polițiștilor.

În acest fel, estimează MAI, se elimină orice schimb de bani între cetățean și polițist!

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co