Administratie

Protest împotriva Guvernului

Palatul VictoriaFederaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, Asociaţia Municipiilor şi multe alte structuri au decis să nu fie de acord cu decizia Guvernului privind restricţiile în vederea reducerii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală.

În acest sens, a fost concepută o scrisoare deschisă şi, printre municipiile care au semnat actul, se numără şi Câmpina, al cărei primar este de aceeaşi culoare politică cu Guvernul condus de Emil Boc. „Aceste structuri îşi exprimă, în totalitate, respingerea proiectului de guvern, privind normativele de personal în unităţile administrativ teritoriale şi instituţiile publice din subordinea acestora. Se încalcă flagrant principiul fundamental al autonomiei locale şi al descentralizării administraţiei publice locale. Noi respingem proiectul de guvern privind unele măsuri pentru aplicarea Legii-cadru nr. 330/2009, în special dispoziţiile care conduc la reducerea veniturilor salariaţilor”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia  Laurenţiu Tiseanu.
Aliaţii scrisorii deschise
„Nu vă supăraţi pe mine, nu m-a ales primar Emil Boc, am fost ales primar de către câmpineni. Nici de el nu am fost desemnat să candidez. Având autonomie locală, ne permitem să reprezentăm comunitatea şi să venim cu un punct de vedere propriu. Nu întotdeauna am fost de acord cu măsurile luate de guvern”, a spus primarul Tiseanu, care, în acelaşi timp, este şi preşedintele PD-L Câmpina. În contextul actual, şi adversarul său politic, viceprimarul Ion Dragomir, reprezentant al PSD-ului, a fost de acord că ceea ce face Guvernul nu este bine şi i-a dat dreptate edilului şef, spunând că interesul Câmpinei este pe primul loc. „Este vorba despre un punct de vedere propriu, pe care l-am luat faţă de ceea ce doreşte să facă Guvernul”, a afirmat vicele.
Scrisoarea deschisă este adresată Guvernului României şi salariaţii din administraţia publică locală câmpineană speră ca autorităţile centrale să ţină cont şi de părerea lor. Mai ales că, la Câmpina, nu s-a exagerat cu numărul de persoane trecute pe ştatul de plată.Relu NISTOR

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co