Actualitate

Protecţia civilă din Câmpina are nevoie de bani pentru dotări

cine-cerePe lista achiziţiilor ce se impun pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor se află o motopompă pentru ape murdare şi sirene mobile de alarmare a populaţiei oraşului.

Ca la fiecare început de an, serviciile care sunt în directa administrare a Primăriei Municipiului Câmpina întocmesc acte prin care cer fonduri, în speranţa că o parte cât mai mare din bugetul local le va intra în vistierie şi vor exista banii necesari pentru diverse achiziţii. Printre unităţile care au înaintat un proiect de finanţare, se numără şi Biroul Protecţie Civilă, care are nevoie, anul acesta, de nu mai puţin de 200.000 de lei. Cei care trebuie să intervină în caz de necesitate au nevoie de o motopompă pentru ape murdare, de două sirene mobile de alarmare a populaţiei şi de un stingător de mare capacitate, care să servească adăposturile existente în municipiul Câmpina.
„Vorbim de o sumă de 50.000 de lei pentru dotări. De asemenea, nevoile biroului se axează şi pe utilităţi, pe plata salariilor angajaţilor şi unele reparaţii la adăpostul pentru populaţie şi adăpostul municipal. În total, sunt 200.000 de lei”, a declarat Nicuşor Pohrib, şeful Biroului de Protecţie Civilă, care speră să-şi îndeplinească obiectivele propuse pentru adăpostul de pe Dealul Muscel.

În 2009 nu a avut succes

Nu este pentru prima oară când şeful Biroului Protecţie Civilă a solicitat bani pentru dotări din bugetul municipiului. „Mai greu a fost în anul 2009, când s-au interzis cu desăvârşire cheltuieli pentru achiziţii, printr-o Hotărâre de Guvern. Sperăm că, în 2010, nu vor mai fi aceste probleme şi vom putea să dotăm Biroul pentru Situaţii de Urgenţă cu aceste utilaje care ne sunt necesare”, a mai spus Nicuşor Pohrib. Va afla dacă ceea ce a cerut va ajunge la Birou, doar în momentul în care se va vota bugetul pe anul în curs. De nu va fi aşa, să ne ferească Dumnezeu de vreun cutremur, de inundaţii sau alte dezastre naturale. „E bine să fie bani alocaţi pentru astfel de segmente de activitate. Siguranţa noastră ar trebui să fie pe primul plan, doar dacă facem astfel de achiziţii, o facem din banii contribuabililor, din buzunarul nostru comun”, a declarat localnicul Marian Dumitru.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co