Actualitate

Promovarea poliţiştilor, amânată

Lipsa de bani din Ministerul Administraţiei şi Internelor ridică şi în acest an probleme pentru tinerii absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Examenele de absolvire nu s-au susţinut nici până acum. „Promoția a fost amânată pentru absolvire în luna decembrie, pentru că ministerul trebuia să se încadreze într-o anumită sumă legată de cheltuielile de salarizare și așa mai departe… A fost dată o ordonanță prin care și promoțiile de agenți de poliție și ofițeri de poliție se încadrează în această ordonanță și au fost amânați pentru decembrie”, a explicat purtătorul de cuvânt al Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina, cms.-şef Valeriu Simion.
Din ianuarie 2012, elevii vor putea fi încadraţi în sistem, deşi activitatea lor ar fi trebuit să înceapă încă din luna iulie a acestui an. Elevii aveau planurile şi dorinţele lor, dar cum lucrurile s-au schimbat, sunt nevoiţi să aibă o vacanţă prelungită.
„Era încadrarea la 1 iulie, nu este…, acum urmează să plec din țară, în Spania, la socri, în vacanță. Altceva nu știu ce voi face… Ei nu au cum să ne încadreze, că nu au fonduri și altceva nu știm ce se face… Nici nu se știe sigur dacă va fi încadrare la 1 ianuarie, din câte ne-au dat de înțeles. Putem să ne angajăm în altă parte; nouă ne-a spus la școală că putem să ne angajăm și cu contract. De angajat, m-aș angaja în Câmpina, ca agent de vânzări”, a declarat unul dintre cei care așteaptă să dea examenul de absolvire a Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina.
Visul tinerilor de a purta uniforma de poliţist se spulberă uşor, pentru că situaţia financiară nu permite nimănui să rămână acasă.
După cursurile făcute în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie, fiecare caută de lucru în orice domeniu… până la absolvire, în ianuarie 2012. Și poate apoi nici nu își vor mai dori să se întoarcă în sistem… D. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co