Actualitate

Proiect pentru cooperare poliţienească

maldareanu--proiect-politisMarţi, la Sinaia, a avut loc conferinţa de deschidere a proiectului româno-olandez MATRA, la care au participat reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Poliţiei din Olanda.  Concret, programul încheiat între români şi olandezi, presupune pregătirea practică privind cooperarea poliţienească în spaţiul Schengen, dar şi conectarea la un sistem special european. Se doreşte dezvoltarea deprinderilor practice ale poliţiştilor români în aplicarea acordului Schengen. Mai mulţi experţi din cadrul poliţiei olandeze vor realiza zece seminarii de pregătire, la care vor participa 200 de ofiţeri din structurile operative ale Poliţiei Române.
Marin Măldăreanu, comisar şef de poliţie: „Avem nevoie de mai multă pregătire practică în domeniu. Cunoştinţele teoretice au fost acumulate de-a lungul timpului şi acum ne interesează aspectele practice.”
Jan de Vis, manager general de proiecte pentru România: „Considerăm că cel mai important rol în acest proiect este întărirea capacităţii poliţiei române la noile frontiere ale Uniunii Europene. Acest lucru este important nu numai pentru ţările care sunt vecine României în cadrul Uniunii Europene, dar şi celor membre care sunt situate mai departe.”
jan-de-vis-proiect-politistÎn perioada 30.06 – 01.07.2009, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”- Câmpina, experţii olandezi vor susţine lucrările primului seminar, organizat pentru 20 de reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie din mai multe judeţe ale ţării. Seminarul va avea ca temă „Creşterea calităţii intervenţiei efectivelor Poliţiei de Ordine Publică prin aplicarea acquis-ului Schengen într-o manieră practică”. Ofiţerii pregătiţi prin cele zece seminarii vor deveni, la rândul lor, formatori, urmând să desfăşoare, la unităţile din care provin, activităţi pentru pregătirea în domeniul practicilor Schengen a întregului personal al Poliţiei Române. Pregătirea se va axa, în principal, pe aspecte legate de cooperarea poliţienească în spaţiul Schengen, Europol, Interpol, Sistemul de informaţii Schengen, supravegherea frontierelor şi mandatul european de arestare. Programul se va desfăşura în România pe o perioadă de 2 ani.
Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co