Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Probleme cu alunecările de teren

bertea-1Două case din cartierul Tirul cu Porumbei, din Sinaia, au luat-o pur şi simplu… la vale. În schimb, în localitatea Bertea, s-a demarat construirea unui pod, pentru a înlătura efectele alunecărilor de teren, respectiv izolarea oamenilor din satul Lutu Roșu.

La Sinaia, fenomenul a început de mai mulţi ani, însă în ultimele luni pământul este mai instabil ca niciodată. Oamenii din zonă povestesc că fundaţia unei case s-a mişcat 200 de metri, iar cealaltă are crăpături enorme în pereţi și se tem ca nu cumva alunecările să le afecteze şi lor munca de-o viaţă. Şi sinăienii care locuiesc pe Strada Mihai Eminescu se confruntă cu problema alunecărilor de teren. Anul trecut, au sesizat primăria, după ce zidul de sprijin al şoselei a luat-o la vale. Deoarece din bugetul local nu se pot suporta costurile necesare pentru reabilitarea drumului, se aşteaptă sprijin financiar de la judeţ pentru artera respeectivă.

În cartierul Tirul cu Porumbei, alunecările au afectat până şi conducta de apă. Deocamdată, nu sunt soluţii pentru această zonă, iar oamenii stau cu frica în sân şi se roagă pentru locuinţele lor.

Situație mai bună la Bertea

Localnicii din comuna Bertea nu vor mai avea probleme cu alunecările de teren prea mult timp. De asta sunt convinse autoritățile locale și județene, care au decis construirea unui pod provizoriu peste pârâul din localitate. Lucrările deja au început și dacă și vremea va ține cu muncitorii constructori, cele 85 de familii din satul Lutu Roșu nu vor mai fi izolate de restul lumii.

Podurile vor fi realizate din fondurile de rezervă ale Consiliului Judeţean Prahova. Cu ajutorul lor se va evita situația de până acum, când până la Lutu Roșu se ajungea trecând prin apele pârâului Bertea cu căruța sau cu tractorul. Câ despre problema alunecării de teren, momentan nu se poate face nimic. În urma discuţiilor purtate de autorități, s-a stabilit că va trebui modificat traseul Drumului Judeţean 101 T, care a fost blocat de dealul dislocat, soluție pentru care este nevoie de mulți bani. În acest sens, se fac demersuri pentru obținerea unor fonduri de la guvern.Adelina ANEI / Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co