Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Primarii prahoveni cer pensii speciale si indemnizatii daca nu mai sunt alesi

Primarii din judeţul Prahova cer pensii mai mari și acordarea unei indemnizații lunare de reinserție profesională, pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă.

O propunere în acest sens a adoptată astăzi în cadrul ședinței Asociației Comunelor din România, filiala Prahova. Ea survine în contextul în care mai mulți primari au ieșit la pensie, iar venitul lunar în acest caz variază între 1.500 și 1.800 de lei.

Conform rezoluției adoptate în cadrul şedinţei, primarii din Prahova solicită Parlamentului României să modifice legislația pentru acordarea unei indemnizații lunare de reinserţie profesională, pentru o durată de doi ani sau până la găsirea unui loc de muncă, în funcție de numărul de mandate.

Prin aceeaşi rezoluţie, se propune reducerea vârstei de pensionare în cazul primarilor, cu câte un an pentru fiecare mandat. De asemenea, pentru edilii care îndeplinesc condiția vârstei de pensionare indemnizația ar urma să fie calculată ca produs al numărului de mandate întregi exercitate cu 2,85 din salariul de baza minim brut garantat în plată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co