Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Primăria finisează plombele puse de societăţi

asfaltari-b-carol-(1)Firme şi firmuliţe se agită frenetic prin Câmpina, de ceva vreme, încercând să plombeze străzile cu asfalt care ar trebui să dureze șase luni de zile. Angajații municipalității merg pe teren și… retușează ce-au lăsat în urmă societățile care se ocupă de lucrări.
Mergând pe străzile Câmpinei, am stat de vorbă cu cei care asfaltau plombele. În zona Spitalului Municipal ne-am întâlnit cu câţiva muncitori, care încercau empiric, să toarne asfalt în porţiunile decupate. După spusele lor, erau de la „Drumuri şi Poduri” şi fusese o defecţiune la staţia de asfaltare a unei alte firme despre care nu ştiau cum se numeşte, aşa că se ocupau ei acum. Pe Strada Câmpiniţei, ne-am întâlnit cu alţi muncitori, de data asta ai Primăriei, care astupau nişte gropi rămase la… capetele porţiunilor decupate şi asfaltate deja. N-au ştiut să spună decât că aparţin de Primărie şi că fac doar ce li se spune. La fel ca şi colegii lor de la „Drumuri şi Poduri”, tehnologia lor se baza pe sfânta roabă umplută cu asfalt şi nelipsita lopată. Dorind să aflăm mai multe amănunte despre plombările de sezon din oraş, l-am abordat pe primarul Horia Tiseanu. Vizibil deranjat de întrebările ziariştilor, a precizat, întăi, că „asta-i lucrarea viceprimarului”, dar apoi a revenit la sentimente mai bune și a acceptat să dea câteva detalii cu privire la lucrările de asfaltare, făcute de zor doar cu câteva zile înainte de Paşti.

Opinia oficială
Când a aflat ce-au spus muncitorii, primarul Tiseanu a declarat: „Sunt nişte prostii! Avem contract cu Societatea Comercială de Drumuri Judeţene pentru reparaţia cu plombe a străzilor asfaltate. Peste această reparaţie a acestei societăţi, într-adevăr, am solicitat să apară mai multe echipe. Şi pentru că societatea se pare că nu reuşeşte să aducă mai multe echipe, a cooptat încă două societăţi comerciale, care să vină fiecare cu câte o echipă, astfel încât să avem, măcar patru echipe care să facă reparaţii în municipiul Câmpina, la un moment dat. Există şi echipa de reparaţii străzi a primăriei, care peste cele patru echipe face reparaţii pe anumite străzi. Tot pentru a termina aceste reparaţii cât mai repede. Oamenii de la atelierul nostru sunt plătiţi în regie plus materialul cumpărat de la o societate comercială. Restul, celelalte două societăţi, discută cu Societatea de Drumuri Judeţene”.
Așa se face că oamenii Primăriei trebuie să finiseze gropile lăsate neasfaltate în întregime de alte firme, care ar fi trebuit să ducă la capăt lucrarea pentru care primesc bani. Comentariile aparțin celor ce văd cu ochii lor toate aceste aspecte şi conduc maşinile proprii prin gropile asfaltate, sau nu, ale oraşului. „Nu mai înțelege nimeni nimic din ce se întâmplă cu asfaltările. Numai să se facă treabă bună, la urma urmei…”, a spus un localnic.Carmen NEGREU

Sesizare
“Sunt cetățean al orașului Câmpina și lucrez în Ploiești din anul 2003 și fac naveta Câmpina – Ploiești cu mașina personală. În toți acești șapte ani de navetă am văzut multe reparații și asfaltări ale șoselelor din Ploiești și Câmpina, dar și ale DN1. Ceea ce mă surprinde în acest an la reparațiile (mai bine spus peticirea) care se efectuează este faptul că pe fiecare șosea reparată, atât în interiorul orașelor, cât și pe DN1, se lasă în mod intenționat gropi nereparate. Probabil că motivul pentru care acestea nu se repară este ca firmele ce se ocupă de reparații să mai revină, peste o lună, sau două, să efectueze noi reparații, să mobilizeze din nou utilajele, să mai încaseze noi facturi de la administrație. Eu îi cunosc pe angajații Primăriei Câmpina, care se ocupă de verificarea lucrărilor de reparații și pot să vă spun că sunt total iresponsabili și neserioși, nu verifică bine calitatea lucrărilor, nu verifica suprafețele din devize, etc…”, a sesizat Dan Matei. Acesta a și fost punctul de plecare în realizarea acestui material jurnalistic.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co