Sport

Premii columbofile la Comarnic

comarnic-columbofili-2Vineri seară, oraşul Comarnic a fost gazda evenimentului organizat de Asociaţia Columbofililor „Valea Prahovei”, eveniment care a avut un scop bine definit: decernarea premiilor pentru rezultatele obţinute în anul curent. Într-un cadru festiv, membrii Asociaţiei sosiţi din diferite localităţi au avut ocazia să petreacă clipe minunate la cea de-a 8-a ediţie a manifestării şi nu numai atât: munca şi pasiunea le-au fost răsplătite.
Valeri Hamza, preşedintele Uniunii Columbofililor Profesionişti din România: „Este seara de decernare a premiilor campionatului naţional la Clubul Valea Prahovei, este vorba despre decernarea premiilor la toate categoriile începând cu viteză, demifond şi fond, maraton, toate categoriile naţionale a crescătorilor care au avut rezultate deosebite. Este vorba de premierea locurilor I, II şi III la fiecare categorie. Cred că sunt peste 150 de cupe pe care Clubul Valea Prahovei le acordă în această seară.”
Creşterea porumbeilor şi pregătirea lor este frumoasă, dar deloc uşoară. Columbofilii participă la concursurile de viteză, demifond şi fond, începând de la 100 de km la 1000 de km. Porumbeii zboară în România, în Ungaria, şi în Slovacia. Pentru a fi campion la o categorie de fond, porumbelul trebuie clasat de trei ori la rând în concursurile de fond şi trebuie să aibă cel mai mic punctaj de penalizare. Foarte importantă este şi vârsta porumbeilor.
Cristian Piciorea, preşedintele Clubului Columbofil „Valea Prahovei” Comarnic: „Vârsta porumbeilor, categoric, se premiază şi chiar sunt pe vârste: porumbeii de un an, porumbeii în anul naşterii, porumbei de doi şi trei ani, se premiază pe categorii de vârstă şi implicit toţi la un loc.”
Cei care sunt veterani ai acestui sport nu au ezitat să laude performanţele celor tineri.  Ştefan Georgescu, responsabil tehnic sportiv: „Vrem, în seara aceasta, să vă prezentăm un tânăr de-al nostru, care este şi campion naţional şi vicecampion naţional în anul acesta. Este campion naţional la demifond şi vicecampion naţional la categoria fond. Este vorba de domnul Trăistaru Valentin.” / Trăistaru Valentin, campion: „Este o pasiune pe care o am de mic copil, m-am născut cu porumbei în curte şi încerc să o duc până la capăt.”
Printre invitaţi s-a aflat şi primarul oraşului Comarnic, Dorian Botoacă. Acesta le-a adresat câteva cuvinte celor prezenţi la eveniment şi a primit din partea Asociaţiei o cupă în semn de amintire. Dorian Botoacă, primar Comarnic: „Vreau să-i felicit pe toţi aceia care se ocupă de creşterea porumbeilor la Comarnic. Vreau să vă spun că funcţionează două astfel de asociaţii în Comarnic: este această Uniune care înglobează un număr de 109 membri cotizanţi şi cealaltă care are un număr mai mic de membri, dar totuşi sunt pe raza localităţii Comarnic. De aici tragem concluzia că, la Comarnic, chiar dacă este criză, oraşul este viu.”
Săptămâna aceasta, la Târgovişte, va avea loc expoziţia naţională, unde vor fi prezenţi şi campionii Clubului Valea Prahovei, iar o parte din porumbei vor merge la Balcaniada din Grecia.Andreea STEFAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co