Invatamant

Pregătiri pentru bacalaureat

13 mai este data limită până la care elevii de liceu se pot înscrie pentru exemenul de bacalaureat.

Acest examen important în viața oricărui om se va desfăşura şi anul acesta, în perioada iunie-iulie. În perioada 6-8 iunie va avea loc prima probă, aceea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În perioada 8-10 iunie se va desfășura proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.
“După susţinerea probelor de competenţe, elevii vor participa la probele scrise, care sunt diferite de la un profil la altul. Este vorba despre proba scrisă la Limba şi Literatura Româna, care este valabilă pentru toate profilele, apoi cea de Matematica pentru profilele ştiinţifice şi respective de Istorie, iar cea de-a treia este una la alegere din profil. Undeva la începutul lunii iulie, examenul de bacalureat este încheiat şi elevii se pot înscrie la examenul de admitere în facultate, care este proiectat la 15 iulie”, a explicat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Gheorghe Borovină.

A doua șansă
Elevii de liceu care nu vor reuşi să promoveze exemenul de bacalureat în prima sesiune, vor avea o a doua posibilitate de promovare în luna august, când este programată o nouă sesiune. Aceasta va avea loc în a doua decadă a lunii respective.
La examenul de bacalaureat din acest an sunt aşteptaţi, în Prahova, aproximativ 9.000 de elevi. M. B.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co