Imobiliare Valea Prahovei
Administratie

Prefectura Prahova stabileşte denumirile unor străzi din Câmpina

În cadrul şedinţei Consiliului Local al municipiului Câmpina din 26 mai, a fost introdus, pe ultima sută de metri, un proiect de hotărâre privind schimbarea denumirilor unor străzi.

Consilierul Marian Nistor a prezentat proiectul din partea Comisiei de Urbanism, precizând propunerile care au fost făcute Comisiei de Atribuire de Denumiri din cadrul Prefecturii Prahova. Răspunsul primit de la Prefectură i-a surprins în mod neplăcut pe consilieri. Florin Sicoe, cel care conduce Comisia de Atribuire de Denumiri de la Prefectură, a modificat mai multe propuneri, făcându-l pe Marian Nistor să aibă o intervenţie acidă.
„Noi am propus ca una dintre străzile din cartierul Hernea să se numească Madrid, ei au aprobat… Chişinău. La o alta, noi am propus Atena, ei au aprobat Varşovia. În alt caz, noi Berlin, ei Bruxelles, iar în alt caz, noi Viena, ei Paris. Că recomandarea a fost să fie denumiri ale capitalelor ţărilor din Uniunea Europeană, e în regulă, dar de ce s-a modificat denumirea de Madrid în Chişinău? O fi ştiind ceva membrii acestei comisii?!
De asemenea, în cartierul Voila, noi am propus pentru o stradă, numele Pictor Margareta Barteş, un artist strâns legat de Câmpina, ei au modificat şi au pus Arhitect Toma Socolescu, care nu are nici o legătură cu Câmpina. Probabil, cel mai greu i-a fost acestei comisii să modifice denumirea Străzii Cireşului în… Coacăzelor”.
Şi totuşi, consilierul Marian Nistor pierde din vedere faptul că Toma Socolescu a proiectat Liceul de Băieţi (Colegiul Naţional „N. Grigorescu”) şi multe locuinţe, printre care aceea a surorii sale, Smaranda, căsătorită cu Gheorghe Macri.
Mai mulţi consilieri şi-au arătat indignarea faţă de această imixtiune a Prefecturii în alegerea unor denumiri de străzi ale Câmpinei.
Cu toate acestea, secretarul Paul Moldoveanu a intervenit, arătând că, prin OUG nr.63 din 2002, privind atribuirea sau schimbarea de denumiri ale unor străzi, „ultimul cuvânt aparţine autorităţilor judeţene”. C. N.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co