Actualitate

Prahoveancă cercetată penal pentru ca oferea cecuri in alb

O femeie din judeţul Prahova, în vârstă de 40 de ani, face obiectul unui dosar penal în care este acuzată de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Prin această infracţiune, prahoveanca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 60.000 de lei.

Potrivit IPJ Prahova, cercetările efectuate în cauză au scos la iveală indicii potrivit cărora femeia, la solicitările reprezentanților a două societăți comerciale, le-ar fi înmânat acestora atât facturi în alb, cât și facturi completate cu datele de identificare ale unei societăți, în schimbul unor sume de bani.

Toate aceste facturi, ce reprezentau achiziții fictive de materiale de construcții, ar fi fost emise fără știrea administratorului firmei sau a altui reprezentant al acesteia.

În activitatea infracțională, femeia s-ar fi folosit de un facturier achiziționat personal de la o librărie, iar pentru această activitate ar fi fost remunerată de administratorii celor două societăți, cu diferite sume de bani cuprinse între 50-150 lei, de fiecare dată când se întâlnea cu ei pentru a le înmâna respectivele documente.

Prahoveanca de 40 de ani ar fi completat în fals mai multe facturi și chitanțe atestând relații comerciale fictive între o societate și ceilalți doi agenți economici, pe care reprezentanții acestora din urmă le-ar fi înregistrat în evidențele contabile.

Prin acest mod de derulare a relațiilor comerciale, femeia s-a sustras de la constituirea, declararea și plata în contul bugetului de stat a obligațiilor fiscale datorate. Ea a produs astfel un prejudiciu de 56.739 lei.

Dosarul penal a fost înaintat procurorilor cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co