Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Prahova, sub asediul zăpezii

Drumuri închise, maşini înzăpezite şi cursuri suspendate în zeci de şcoli din Prahova. Aceasta este situaţia într-un judeţ intrat sub atenţionare de cod portocaliu de ninsori şi viscol.

În cursul nopţii de duminică spre luni, din cauza viscolului, în zona de Sud-Est a judeţului, pe mai multe  drumuri judeţene şi naţionale, s-au format troiene şi suluri de zăpadă, făcând ineficientă acţiunea de deszăpezire, spre disperarea şoferilor care au fost nevoiţi să pornească la drum. „Avem drumuri naţionale cu restricţie de trafic greu: DN1A până la Văleni, iar de la Văleni până la Cheia este închis total; DN1 de la Ploieşti până la Braşov este închis traficului greu; DN1B, de asemenea, iar de la Mizil este închis complet”, a declarat prefectul de Prahova, Adrian Dobre.
Situaţia era dificilă la Albeşti Paleologu, unde zeci de şoferi de tir aşteptau de mai bine de 24 de ore o minune, pentru a putea ajunge, cu bine, la destinaţie. „Stau de aseară aici. Nu mai am nici mâncare, nici motorină şi am rămas de aproape 24 de ore la intrare în Albeşti, deşi stau la 50 de kilometri distanţă de aici”, a declarat un şofer. „Eu vin tocmai din Turcia. Am rămas şi fără mâncare, combustibil şi nici nu pot să schimb bani aici. De ce ne ţin aici, nu ştiu. De aseară stau şi aştept şi nu se rezolvă nimic. Nu a trecut nici măcar o maşină de deszăpezire pe aici”, a declarat un alt şofer de tir. „Stăm, deja, de 24 de ore şi se aude că, până joi, nu ne lasă să plecăm. Nu este normal ce se întâmplă. Plugurile nu au trecut deloc pe aici, în tot acest timp. Dacă îşi făceau treaba drumarii, eram de mult la destinaţie”, a declarat un şofer de tir rus.

Şcoli închise
Ninsoarea a jucat feste şi şcolarilor. 70 de unităţi de învăţământ şi-au prelungit weekend-ul cu încă o zi, din cauza vremii. „70 de şcoli nu au funcţionat astăzi (luni – n.r.) din cauza diferitelor probleme legate de dificultăţile înregistrate în transport. Am avut situaţii de profesori care nu au putut ajunge la şcoală din cauza nămeţilor sau situaţii de elevi navetişti care au avut probleme să ajungă la cursuri, tot din cauza zăpezii şi a drumurilor blocate. De asemenea, pentru mâine, 7 februarie, s-a luat decizia ca toţi elevii să rămână acasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Aurel Graur.

Fără curent
Probleme au fost şi în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică. Duminică seară, se înregistrau avarii în 15 localităţi prahovene, fiind afectaţi 835 de consumatori. Luni, echipele de la Electrica au reuşit să remedieze problemele. „Nu mai există probleme din cauza nealimentării cu energie electrică, aşa cum nu sunt probleme nici cu energia termică. Am primit de la Dalkia un comunicat în acest sens, şi în Prahova nu sunt probleme”, a declarat prefectul Adrian Dobre.
Codul portocaliu de ninsori şi viscol este în vigoare până miercuri de dimineaţă. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co