Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Prahova, cod galben de ploi, descarcari electrice si intensificari de vant

Meteorologii au emis, în această după-amiază, un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, valabilă pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru zona de munte din Prahova.

După o perioadă cu temperaturi aproape caniculare, cu mult mai ridicate comparativ cu anii trecuți, meteorologii au emis un nou cod galben de ploi torențiale.

Potrivit ANM, „în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină”.

Astfel, spun meteorologii, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie. Codul galben de ploi torențiale este valabil începând de marți, de la ora 14.00, până vineri, 15 iunie, la ora 08.00.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co