Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Prahova adoptă masuri de prevenire a pestei porcine africane

Autoritățile prahova au stabilit un set de măsuri pentru prevenirea pestei porcine africane, în condițiile în care în județele vecine a fost confirmată prezența virusului.

În cadrul unei ședințe a Prefecturii Prahova, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova a propus, în acest sens, menținerea filtrului fix de la intrarea în Ciorani, dar și a celui mobil amplasat pe drumurile care fac legătura cu județul Buzău, unde săptămâna trecută a fost confirmat virusul pestei porcine africane în două gospodării.

Ultimul focar de pestă porcină africană a fost confirmat duminică în Giurgiu. ANSVSA a transmis un comunicat de presă prin care „solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei”.

„Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA județene sau autorităţilor locale. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie. Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic”, mai precizează ANSVSA în comunicatul de presă.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co