Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Prahova: 148 de copii ai caror parinti muncesc in strainatate au ajuns in centre de plasament

Județul Prahova se află pe primul loc în Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia în ceea ce privește numărul copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, iar ei au ajuns în centre de plasament, relevă o situație publicată recent de organizația “Salvați Copiii”.

Aproape 13.000 de astfel de minori din cele șapte județe componente ale Regiunii Sud Muntenia au rămas acasă, în țară, în grija altor persoane din familia extinsă sau a unuia dintre părinți.

Din statisticile realizate de organizația “Salvați Copiii”, rezultă că, “în urma migrației economice a părinților, 4.897 de copii sunt din județul Prahova, 2.727 de copii din județul Dâmbovița, 2.594 de copii din județul Argeș, 1.120 de copii din județul Teleorman, 773 de copii din județul Ialomița, 654 de copii din județul Giurgiu și 131 de copii din județul Călărași”.

La nivelul județului nostru, datele oficiale publicate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova arată cifre mai mari decât cele prezentate de organizația „Salvați Copiii”.

Astfel, situația DGASPC arată că, la finalul lunii martie a acestui an, numărul copiilor aflați în această situație ajunge la 5.000. Din această cifră, 527 de copii au ambii părinți plecați din țară, ceea ce înseamnă că minorii au rămas fie în îngrijirea rudelor – fără măsură de protecție (461 de cazuri), fie la asistenți maternali profesioniști (șapte), fie la alte persoane din afara familiei (doi), fie în centre de plasament publice sau private (32).

Mai grav este faptul că 148 de copii din Prahova au ajuns în centre de plasament din cauza părinților plecați din țară.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co