Actualitate

Poluare Ploiesti: Garda de Mediu nu poate sanctiona rafinaria Petrobrazi

Poluarea pe care o emană Rafinăria Petrobrazi deranjează în prezent mai mult ca de obicei locuitorii din cartierele ploieștene situate mai aproape de comuna Brazi.

Cu toate acestea, autoritățile nu pot sancționa în niciun fel rafinăria, cel puțin deocamdată, deoarece aceasta de află în proces de repornire, după revizia de șase săptămâni, iar legea spune că, în aceste condiții, nu se pot aplica sancțiuni pentru posibila depășire a cotelor de poluare admise.

Garda de Mediu Prahova a explicat că în momentul de față Rafinăria Petrobrazi este în repornire și se execută probe pentru ca aceasta să intre în parametri și în repornire, ceea ce poate genera și depășiri ale cotelor de emisii nocive admise, care fac obiectul unor excepții de la prevederile Legii 278 privind emisiile industriale.

“Sunt exceptate de la monitorizare depășirile făcute în perioada de oprire/pornire, pentru că până se intră în parametri sunt niște reglaje de făcut. În perioada aceasta ei repun în funcțiune instalațiile. Câteva zile mai durează, au un calendar de repornire, cum au făcut și la oprire. Instalațiile se pornesc într-o anumită ordine, de aceea există un calendar de intrare în parametri pentru fiecare instalație. Ei au spus că fac totul cât se poate de bine, ca să nu existe depășiri”, a precizat Garda de Mediu Prahova.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co