Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Poliţiştii nu mai fac ore suplimentare

În timp ce infractorii ni se întorc din străinătate pentru că nici acolo nu mai au ce fura, poliţiştii nu vor mai fi nici ei pe străzi 24 de ore din 24 aşa cum ne-au obişnuit.

În urma măsurilor luate de Guvernul României, oamenilor legii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova le-a ajuns cuţitul la os şi nu mai suportă umilinţele guvernanţilor. Ei spun că, deşi îşi riscă viaţa în slujba cetăţeanului şi în afara orelor de program şi pe un salariu foarte mic, sunt nevoiţi să şi cerşească pentru a avea consumabile la birou sau combustibil în maşinile de intervenţie. Anul trecut, la nivelul poliţiei române fusese previzionat a se cheltui 3 milioane de euro, dar alocarea a fost de numai 500.000 de euro. Chiar şi cu acest deficit, sistemul a funcţionat o vreme din sponsorizări sau din rezerva de stat.
“Trebuie să ne gândim că nici aceşti sponsori nu mai au bani de dat, pentru că e criză şi pentru ei. Asta ca să nu mai spun că nu e normal ca o instituţie a statului să primească pomană de la unul şi de la altul. În loc să apărăm cetăţeanul, ne-am transformat în cerşetori ca să putem suprevieţui”, a declarat vicepreşedintele sindicatului polițiștilor prahoveni, Sorin Popescu.

Sunt pregătiți să rupă ușa
Aşa că de acum, nu vor mai exista ore suplimentare.
“Când s-a terminat programul, gata! Nu vom mai sta cu infractorii să-i predăm, nu vom mai rămâne la accidente şi poate să vină domnul Boc să facă toate acestea în locul nostru, pentru că şi-a bătut joc de poliţistul român”, a declarat şi Florian Ioniţă, preşedintele organizaţiei sindicale. Polițistii se plâng de faptul că au fost băgaţi laolaltă cu ceilalţi bugetari, deşi munca lor are un alt specific, şi odată cu tăierile salariale substanţiale spun că nu vor mai fi la fel de porniţi să-şi pună pielea în saramură pentru cetăţenii care nu de puţine ori îi blamează.Raluca EPARU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co