Actualitate

Poliţişti luaţi în vizor de MAI

19 poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au intrat în vizorul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Asta după ce au fost găsite mai multe nereguli în soluţionarea unor dosare şi în coordonarea serviciilor operative, lucru scos la iveală în perioada 30 septemebrie -17 octombrie, când Corpul de Control din cadrul Ministerului a realizat o verificare a oamenilor legii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de către cei care efectuează verificările, aceştia riscă de la mustrare scrisă până la destituirea din funcţie. „Există un raport aprobat de domnul ministru şi s-au dispus măsuri de declanşare a cercetării prealabile, faţă de 19 poliţişti. Din punct de vedere procedural, la acest moment niciun poliţist nu este vinovat. Cercetările vor stabili dacă există vinovăţie sau nu, urmând ca, tot de la nivel de  Minister şi IPJ, să se dispună măsurile sancţionatorii, dacă va exista cazul”, a declarat comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, comisarul şef Bogdan Despescu.

Mai multe nereguli
Controlul întreprins de MAI a avut scopul de evaluare a managementului  realizat de ofiţerii care coordonează serviciile de poliţie judiciară, pentru implementarea şi executarea, în sistem integrat, a priorităţilor stabilite în strategiile şi programele naţionale şi locale. “Vorbim de nereguli şi carenţe în activitatea de organizare şi planificare, de coordonare a unor forţe de instrumentare a unor dosare penale cu autor necunoscut. De asemenea, vorbim de activităţi care au condus, pe anumite segmente, la realizarea unor indicatori mai puţini performanţi“, a mai adăugat comandantul IPJ Prahova, comisarul şef Bogdan Despescu.
Nu doar în Prahova sunt cercetaţi poliţişti. Deficienţe asemănătoare au fost descoperite şi în judeţele Hunedoara şi Timiş, unde sunt cercetaţi 20 de oameni ai legii. M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co