Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Politica locală

Săptămâna trecută, senatorul Georgică Severin a susţinut o conferinţă de presă, alături de liderul local PNL, Virgil Guran. Acesta din urmă, a deschis conferinţa, scoţând încă odată în evidenţă, lipsa locurilor de muncă din municipiul Câmpina.

„Principala problemă pe care o constatăm foarte clar, în ultimul timp, din discuţiile cu oamenii, o reprezintă locurile de muncă. Revin în continuare cu această problemă. Poate va înţelege primarul Tiseanu, până la urmă, că am avut dreptate şi poate se apucă să facă ceva. Primăria trebuie să se implice în acest proiect, cu mijloacele pe care le are, în sensul de a stimula anumiţi investitori care ar putea să apară în zona noastră. De ce nu, poate chiar prin acele delegaţii care se fac, împreună cu o parte dintre consilieri, prin diferite ţări, care cred că ar trebuie să se materializeze prin depistarea unor investitori care să vină în zonă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, vom avea mari probleme, începând de la bugetul local. Dar, oricum, nu acesta e subiectul important, pentru că bugetul local, după părerea mea, nu este bine administrat în momentul de faţă şi se găsesc tot felul de „soluţii” de a se mai pregăti nişte bani pentru campania electorală. Şi, bineînţeles, şi pentru ei”, a spus Virgil Guran.
În continuare, senatorul Georgică Severin a făcut publică o scrisoare primită la cabinetul său parlamentar, pe lângă multe altele cu aceeaşi problemă, venită din partea unor cetăţeni care locuiesc pe strada Cărămidari, din cartierul câmpinean Voila. Semnatarii i-au atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă de foarte multă vreme, cu o parte a etnicilor romi care locuiesc pe strada respectivă în condiţii mai mult sau mai puţin legale. „Pe această stradă se află o fostă locaţie, baracă din lemn a APASCO Măneciu, care a fost dată cu acte în regulă unor cetăţeni de etnie romă, cu mai mulţi ani în urmă, locuind legal. Problema e alta. Pe lângă aceştia care locuiesc cu forme legale, s-au mutat şi mulţi alţii din Şotrile, Plaiul Câmpinei sau pur şi simplu de pe stradă. În urmă cu doi-trei ani, prin bunăvoinţa primăriei, an electoral, şase familii de romi au primit diferite suprafeţe de teren pe aceeaşi stradă şi materiale de construcţii pe care, bineînţeles, le-au vândut pe băutură. Aceste familii au copii, nepoţi şi alte rude, iar în loc de 12-14 persoane, au venit peste 50”, a citit senatorul Georgică Severin, din scrisoare. Cetăţenii de pe Cărămidari reclamă senatorului faptul că sunt afectaţi de prezenţa acestora, din cauza furtişagurilor, fiindu-le frică să-şi mai lase rufele pe sârmă sau să mai iasă seara din casă, mulţi dintre ei umblând băuţi şi puşi pe scandal. În ciuda faptului că s-au adresat şi autorităţilor locale, oamenii nu au simţit prezenţa şi implicarea acestora în rezolvarea problemelor. Ba din contră, au constatat că multora dintre cei care s-au mutat abuziv li s-au făcut forme legale, iar cei care au construit abuziv au fost „uitaţi” de către autorităţi.
„Pentru zona «electorală» se poate face orice! Este aberant ce se poate face în momentul de faţă! Îl rog, îl somez pe Horia Tiseanu să ia măsuri, să nu uite că e câmpinean. Un oraş nu se guvernează numai cu asfalt, ci şi pentru cetăţeni şi liniştea lor”, a spus senatorul Georgică Severin. Carmen NEGREU

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co