Actualitate

Politia atrage atentia asupra unei noi metode de fraudare online

Poliția Română atrage atenția cetățenilor asupra unei noi metode de escrocherie online care a apărut recent și constă în aceea că hackerii au clonat pagina oficială a instituției și încearcă astfel să obțină bani.

Răufăcătorii trimit un mesaj prin care anunță utilizatorii că computerul este blocat și că pentru deblocarea lui este nevoie de plata a 400 de lei prin intermediul unui card bancar.

Este însă metoda de a fura datele cardurilor celor care pică în plasa escrocilor.

Într-un comunicat de presă, Poliția Română precizează că agenții specializați în combaterea criminalității informatice au fost sesizați despre desfășurarea unei campanii prin care se încercă fraudarea victimelor, prin sisteme informatice, în numele Poliției Române.

“Dacă primiți un astfel de mesaj, este important să știți că este o fraudă și să nu dați curs cererii! Sesizați poliția dacă aveți calculatorul criptat sau dacă ați plătit. Poliția Română vă recomandă să nu plătiți suma cerută pentru decriptarea fișierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veți recapătă fișierele. Anunțați de îndată Poliția în cazul în care sunteți victime ale unor astfel de atacuri”, se arată în comunicat.

Poliția recomandă totodată utilizatorilor să facă back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, să mențină sistemul updatat și să instaleze un program de tip antivirus.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co