Imobiliare Valea Prahovei
Turism

Pleacă pensionarii de pe Valea Cerbului

Au petrecut o vară întreagă la poalele Munţilor Bucegi, iar acum îşi fac bagajele. Pensionarii de pe Valea Cerbului sunt nevoiţi să părăsească locul de campare şi să se întoarcă la casele lor.

Majoritatea rulotiştilor a plecat de câteva săptămâni din zonă, însă au mai rămas câţiva care mai speră că timpul se va mai încălzi. Nu s-au lăsat alungaţi de vremea urâtă şi suportă cu brio temperaturile scăzute. Oamenii preferă să îndure frigul, deoarece acasă trebuie să plătească întreţinerea şi facturile lunare.
Cei care au garsoniere şi-au cumpărat butelii, cu care se încălzesc şi gătesc mâncarea înăuntru. Însă, au început să se plictisească, deoarece nu mai au foarte mulţi vecini şi nici nu mai pot petrece ore bune în aer liber, din cauza timpului urât.
„Toată vara a plouat la munte, iar pe 31 august a nins. A fost foarte frig şi încă mai este. M-am sfătuit cu soţia şi o să plecăm, deoarece nu mai suportăm temperaturile scăzute”, a povestit Ion Mitroi. Oamenii spun că au scutit foarte mulţi bani de când s-au mutat pe Valea Cerbului. Au pensiile mici şi au ales vacanţa prelungită în zona de campare, deoarece numai aşa pot face economii.
„Ziua este acceptabil, însă noaptea este mai greu, deoarece temperaturile scad destul de mult. Am ales să mai rămânem puţin, deoarece este mai ieftină şederea aici decât acasă. Acolo, eşti nevoit să plăteşti întreţinerea şi apa. Aici, de exemplu, apa este gratuită, deoarece o luăm direct din pârâu. Seara adunăm lemne din pădure şi facem câte un foc de tabără să ne încălzim, iar ziua stăm mai mult în rulotă. Plecăm şi noi în câteva zile, deoarece mai sunt foarte puţini rulotişti şi nu vrem să rămânem singuri”, a spus Silviu Bărbulescu.
În maxim două săptămâni, Valea Cerbului va fi pustie.
Toţi pensionarii vor pleca din locul de campare, însă vor reveni aici în primăvara anului viitor.
Pentru ei, vacanţa la rulotă este un stil de viaţă, dar şi un mod de a cheltui mai puţini bani. A. A.

Targul National Imobiliar (TNI)
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co