Actualitate

Plata taxelor în sistem modern

De la jumătatea lunii septembrie, câmpinenii au posibilitatea să efectueze plata taxelor şi impozitelor locale prin card bancar la ghişeele Direcţiei Economice. Comisionul pentru acest sistem de plată este suportat de bugetul local. „Am dat drumul la sistemul de plată prin card. Relaţiile cu banca şi plăţile merg foarte bine. Din păcate, numărul de utilizatori ai cardului este redus, dar, când vor afla de acest serviciu, probabil că activitatea va creşte”, a declarat şeful Direcţiei Economice (DE) Câmpina, Marius Vişan.
În momentul de faţă, DE derulează activitatea în vederea înrolării în Sistemului Naţional Electronic de Plată Online, obligaţie care trebuie respectată până la sfârşitul acestui an. Cine suportă comisionul bancar se va stabili prin hotărâre de consiliu, astfel încât  sistemul să fie disponibil cetăţenilor în luna noiembrie.
„Plata cu cardul este prima etapă pentru implementarea Sistemului Naţional Electronic de Plată în scopul încurajării achitării prin mijloace electronice de plată online a obligaţiilor fiscale datorate bugetului local, a reducerii timpului şi a colectării finanţelor fiscale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina, Mariana Pătraşca.
Cu cardul sau cash, taxele şi impozitele sunt achitate la timp şi în acest an. „Scăderile nu sunt dramatice. Este vorba de 4 – 5% diferenţă, între încasările anului 2010 şi ale anului 2011. Încercăm, în luna următoare, să aducem plăţile la nivelul anului trecut”, a mai spus Marius Vişan. În momentul de faţă, pentru persoanele fizice, este înregistrat un procent de încasări de 75, iar pentru persoanele juridice s-a înregistrat un procent de 80. D. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co