Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Plăcerea de a lectura cărţi englezeşti

Într-o lume în care internetul e la putere, Biblioteca din Câmpina are, totuși, mare căutare.

Fie că acest fapt se datorează profesorilor care cer lectură tinerilor, fie că este vorba, pur şi simplu, de plăcerea de a citi pe care o au oamenii de toate vârstele, volumele aflate în Biblioteca Municipală din Câmpina stârnesc interesul tuturor.
La Casa Tineretului se află Secţia de Carte în Limba Engleză, care a fost deschisă în anul 1998, prin intermediul unei fundaţii din Marea Britanie.
„Avem cărţi din toate domeniile: beletristică, medicină, matematică, filologie, religie, istorie, geografie… Lunar, la sediul bibliotecii soseşte revista National Geographic…”, a spus bibliotecarul Roxana Angheloiu.
În fiecare zi, sunt persoane care merg la bibliotecă şi citesc cărţi dragi sufletului lor sau studenţi care folosesc cărţile de specialitate pentru proiectele pe care le au de făcut. Aici îi aşteaptă peste 11.000 de volume scrise în limba engleză, printre care şi noutăţi. “Avem o colecţie, Colecţia Shakespeare, pe care momentan nu o putem împrumuta, însă cei care doresc să citească volume din această colecţie o pot face în cadrul secţiei, numai la sala de lectură”, a mai spus Roxana Angheloiu. Această colecţie curpinde întreaga operă a lui Shakespeare.

Cititori de toate vârstele
Este plăcut să auzi că în ciuda atâtor mijloace de informare, oamenii caută şi o carte la bibliotecă.
“Cititorii noştri sunt de toate vârstele, de la cei mai mici până la liceeni și studenţi care vin de la Bucureşti, de la Braşov, pentru că aici se găsesc foarte multe cărţi de care au nevoie”, a adăugat Roxana Angheloiu.
Reviste, enciclopedii, romane şi multe alte cărţi îi aşteaptă pe câmpineni la sediul central al Bibliotecii Municipale, dar şi la Secţia de Carte în limba engleză, în incinta Casei Tineretului. Diana ROMAN

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co